Във видеа в които Карталов се изживява като лице на опозицията в Доспат, сам признава че назначил хора за да манипулира факти за да спечели нагласена обществена поръчка. 

Ексклузивно! Прокуратурата погна лице на опозицията в Доспат за нарушение, което той сам признава във видео!

Знамето на опозицията в курортния град Доспат – Цанко Карталов, който бе назначен преди около две години за шеф на „ВиК“ Доспат, е освободен от длъжност преди няколко седмици,Официално!  Назначението му бе силно критикувано от кмета на Доспат, Елин Радев, който го обвини в политически мотивирани действия и търсене на компромати срещу общината и управляващата партия на местно ниво.

Несправяне с управленските задължения

Под ръководството на Карталов, „ВиК“ Доспат се сблъсква с множество проблеми, споделят негови критици. Според Радев, в периода на неговото управление са подадени стотици жалби от жители и фирми до различни институции, включително „ВиК“ Смолян ЕООД, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Асоциацията по ВиК, КЕВР и прокуратурата.

Сериозни обвинения се издигнаха срещу Карталов за влошаването на състоянието на канализационната мрежа и неспазването на местните наредби.

Разкопаване и незаконни действия

Един от основните проблеми, изтъкнати от кмета Радев, бе разкопаването на улиците без последващо възстановяване на настилката. Карталов е обвинен в това, че е разкопавал където му хрумне, без да спазва Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество. Освен това, той е извършвал незаконни действия като захранване с вода на лични имоти и тези на съмишленици, често посред нощ или при лоши метеорологични условия, за да не бъде забелязан.

Последствия и бъдещи мерки

Поради нарушенията си, срещу Карталов текат досъдебни производства, а кметът на Доспат е издал редица наказателни постановления. Еднот от тях е по резиия от НАП удостоверила, че фирма на Карталов е натрупала задължения по престъпен начин. Във видеа в които Карталов се изживява като лице на опозицията в Доспат, сам признава че назначил хора за да манипулира факти за да спечели нагласена обществена поръчка.  Освобождаването на Карталов стана възможно след като той загуби политическата подкрепа от своя ментор – депутат от „Продължаваме промяната“. Тепърва предстои да се вземат мерки за възстановяване на щетите, нанесени на уличните настилки и инфраструктурата, и за подобряване на управлението на „ВиК“ Доспат.

Тази промяна в ръководството е сочена за първа стъпка към възстановяване на нормалното функциониране на водоснабдяването в общината и подобряване на качеството на услугите за жителите и фирмите в региона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене