Футболни надежди от Кочан и Туховища станаха юношески шампиони на щата Пенсилвания, канят земляка на М. Орачев в „Малага“

Футболната надежда от с. Кочан Стивън Кумбаров и талантът от с. Туховища Мехмед Летифов станаха шампиони на щата Пенсилвания /САЩ/ за юноши с „Кийстън Атлетикс“ /Страсбърг/. Заключителният турнир за определяне на щатския първенец се проведе в Ланкастър. Участниците бяха разделени на две групи по 4 отбора, а победителите във всяка получиха визи за финала. След равенство и две победи в своя поток “Кийстън Атлетикс” се класира за решителния сблъсък, който спечели след дузпи. Ст. Кумбаров отбеляза победния гол в последния мач в груповата фаза. При изпълнението на наказателните удари бе определен от треньора си да изпълнява петата дузпа, но резултатът стана 3:0 и не се наложи землякът на орлето Малин Орачев да изпълнява. М. Летифов също реализира едно попадение в предварителната група. Първата си купа на американска земя Стивън посвети на чичо си Динко Кумбаров, който е учител по физическо възпитание в СОУ „Хр. Смирненски“ /Кочан/, дългогодишен футболист на местния отбор и първи треньор на даровития си племенник.

65

Отборът на „Кийстън Атлетикс“ с българските попълнения

„Стивън ми обясни, че го прави като знак на признателност, че съм го изградил като спортист. Лятото, ако се прибере, ще донесе копие на трофея, за да го сложим в семейната витрина със спортните награди”, коментира единственият трикратен победител от Пиринско в популярното телевизионно състезание „Минута е много“. Съществува голяма вероятност Ст. Кумбаров да не се връща в България през летните месеци догодина, защото скаути на “Малага”, които са били на турнира в Ланкастър, са го забелязали и поканили на проби в Испания. Преди няколко дни юношата получи и писмена покана по електронната поща от елитния иберийски клуб, което потвърждава интереса към кочанския юноша.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене