Футболистите на Стрела-Вълкосел тази вечер правят първа тренировка на мечтания нов стадион

Историческа ще е тренировката тази вечер за футболистите на ФК „Стрела – 2003“ – село Вълкосел. Точно в 19:00 часа те ще стъпят за първи път на своя модерен и чисто нов стадион, който бе направен само за 6 месеца. Мечтата на поколения футболни хора стана реалност благодарение на усилията на Община Сатовча, на местните хора и на Министерството на младежта и спорта.

Подмени се тревната настилка на спортното съоръжение в най-многолюдното населено място на общината. Ремонтира се съблекалнята, която сега е като нова, а върху нея гордо е поставена емблемата на клуба. Монтирани са 1000 нови седалки за зрителите, изградена е дренажна и оросителна система, за да може да се полива тревата на терена. Направени са необходимите подпорни и оградни стена към футболното игрище, което се намира в урегулиран поземлен имот на село Вълкосел.

„Това е сбъдната мечта за селото ни. Нашите футболисти ще играят на стадион за чудо и приказ. Миналото първенство отборът завърши на осмо място в „А“ Окръжна група Благоевград – подгрупа „Места“. Сега обаче този терен задължава футболистите да гонят класиране в първата тройка на новия шампионат. Благодаря на кмета на община Сатовча – д-р Арбен Мименов, за подкрепата, както и на жителите на нашето село, които не спряха да вярват, че този проект ще се случи“, сподели днес кметът на Вълкосел – Меджетил Мименов.

ФК „Стрела“ се радва на огромна подкрепа по време на своите домакински мачове. Между 400 и 500 фенове дерат гърла за победа на своите любимци. Затова бе толкова голяма нуждата от нов и модерен стадион.

„Тук сме много запалени по футбола, гордеем се с нашия отбор. Много от учениците в селото тренират усилено и скоро ще са готови за мъжкия тим. С такава база няма как да не постигнем по-добри резултати през новото първенство“, категорични са футболни запалянковци от Вълкосел.

Стадион - Вълкосел (3)

                                        

                                        

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене