Скандал! Баадин Юсеинов кандидат кмет на село Хвостяне обвини заместник областния Асим Адемов в изборни манипулации и политическа репресия!

Трети тур за кмет на кметство ще се проведе в Хвостяне, в останалите села от Община Гърмен кметовете са избрани. Третият тур на местните избори в село Хвостяне ще бъде между Баадин Юсеинов от БСП и Сейхан Ахмедов от ПП ГЕРБ.

Сейхан Ахмедов

Сейхан Ахмедов

Според Баадин Юсеинов – кандидата на БСП, заместник-областният управител Асим Адемов обърнал вота в село Хвостяне. При преброяването на бюлетините се оказва, че за Баадин Юсеинов са гласували 262 души, а за кандидата на ГЕРБ Сейхан Адемов – 254 души. Невалидните бюлетини за Юсеинов са 13, а за Ахмедов 5 и така се получава равенство с 249 на 249 гласа.

Първоначалната информация бе, че Сейхан печели изборите за местна власт с 3 гласа. След натиск от страна на хората, бюлетините са преброени още веднъж, като се оказва, че има грешка при преброяването и гласовете се изравняват и дори за Баадин Юсеинов излиза още една бюлетина, която е валидна и, което го прави автоматично победител.

На снимката: Асим Адемов в ляво и Сейхан Ахмедов в дясно

На снимката: Асим Адемов в ляво и Сейхан Ахмедов в дясно

Репортер на toppresa.com се свърза с г-н Юсеинов да коментира случващото се в село Хвостяне. Според него става въпрос за манипулация и нечестна игра от страна на кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет на селото Сейхан Ахмедов, зад който стои зам.-областният управител Асим Адемов и който е в дъното на всичко. Има много хора, които са заплашвани от Асим Адемов, че, ако не гласуват за кандидата на ГЕРБ, ще им бъдат спирани субсидии за животните и ще си имат куп други неприятности.

Досегашния кмет на Хвостяне е регистрирал над 40 роми в селото, от които нито един не живее там, но при нужда биват събирани от различни части на страната, където живеят. Хора от Ховостяне са категорично, че на следващите избори няма да допуснат хора, които не живеят в селото им да определят вота им. Жител на село Хвостяне с огорчение коментира, че селото се е превърнало в циганско точно заради досегашния кмет Сейхан Ахмедов, който е в приятелски отношения с Асим Адемов.

„Няма да обжалвам в съда за едната бюлетина, която чрез манипулации е обявена за невалидна и чрез която автоматично аз печеля изборите. Жертва съм на нечестна игра от страна на Асим Адемов и Сейхан Ахмедов. Решен съм да изляза на нови избори защото аз и семейството ми сме подложени на тормоз. Ахмедов е директор на училището  в селото а майка ми работи тям. Заплашвана е лично че ако той не стане кмет Адемов ще я изгони от работа. Имал бил връзките. ”, коментира Баадин Юсеинов пред toppresa.com.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене