Нужна е истинска хотелиерска гилдия, за да продължи развитието на село Делчево?

6269_650__5

Село Делчево оживя! Отново запя с пълен глас и накара дори тревата да затанцува безспирно. Веселите песни се чуваха на длъж и на шир. Селото се радваше на много гости от цялата страна и чужбина по повод празника на виното. Хората се забавляваха под звуците на народната музика, виеха се хора, а безплатното, хубаво вино приповдигаше още повече духа и настроението. Атрактивната кукерска група от с. Мусомище, се зае с една от най – трудните задачи, а имено да прогони от  злите духове, болести и лоши поличби от неврокопския край за да е здрава и плодородна годината, след което предостави „пречистеният мегдан“ на фестивала.

На редовния конкурс за най-добро вино и най-добра ракия произведени от малки производители от гоцеделчевско и драмско, тази година интерес проявиха проявиха производители от цяла Северна Гърция. И тази година, независимото жури оцени по-високо българските ракии, а гостите се представиха по-добре с вината.

Колко е хубаво, когато се обединяваме и прекарваме повече време заедно като хора, като българи. От няколко години насам се провежда този фестивал в село Делчево и това радва хората, колко ще бъде хубаво ако всеки месец се предлага на жадните хорски сърца за българското различни фестивали в селото. Да има различни инициативи, защо не и да се превърне в  туристически и фолклорен център? Призоваваме гилдията на хотелиерите да излязат от пасивността, да не бъдат толкова хладнокръвни и да помогнат за животоподдържащите инициативи в селото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене