Готвят ексдиректора Петър Кьосев за шеф на театърa в Благоевград?

театър-благоевград

Актьорите връщат Николай Кимчев с подписка

 

Ексдиректорът Петър Кьосев най-вероятно ще бъде новият шеф на Драматичния театър ”Н. Вапцаров” в Благоевград. Той е извикан на среща в министерството, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Междувременно благоевградските театрали стартират подписка за връщането на стария директор Николай Кимчев. До това се стигна, след като стана ясно, че  популярният Калин Сърменов-Милото от сериала „7 часа разлика“ отказал да застане начело на театъра. Причината били лични  ангажименти. След като Сърменов отказал, от Министерството на културата решили ексдиректорът на Драматичен театър „Н. Вапцаров“ – актьорът Петър Кьосев, да бъде официално поканен да оглави отново културната институция. Той оглавяваше театъра в периода 2003-2006 година и бе успешен шеф. Потърсен за коментар, Петър Кьосев потвърди, че наистина е викнат на среща разговор в Министерството на културата. „Все още не знам за какво точно ме викат.

Ако е за директорското място, първо ще трябва да разбера какви са условията. Ще приема единствено при условие, че всичко бъде за доброто на театъра”, коментира пред „Вяра” Петър Кьосев. Това стана вчера следобед, минути преди да излезе на представление в Петрич. Не стана ясно обаче за кога точно е насрочена срещата в министерството. Голяма част от театралите  държат да се върне на шефския стол бившият директор Николай Кимчев.

 

По тази причина започват и подписка, като идеята е веднага да бъде внесена в Министерството на културата. ”За първи път чувам, че искат да се върна като директор. Не съм мислил… Не мога да остана настрани от проблемите в институцията. Ако има такава опция, при определени условия мога да приема да се върна отново на директорския стол”, коментира Кимчев. Както „Вяра” писа, преди две седмици Рашко Младенов хвърли оставка, като причината бе тежкото финансово състояние на институцията. Театърът има натрупани стари задължения в размер на над 400 хил. лв. Чашата е преляла, когато въпреки успешните напоследък представления културното министерство остави без аванс актьорите за Великден. Идентична беше съдбата и на предшественичката на Младенов – Надя Асенова. Тя освободи шефското кресло след около година управление.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене