ГЕРБ-Сандански депозира жалба до ОИК и полицията за нарушения на изборния процес в с. Лешница

Организационният секретар на ПП ГЕРБ-Сандански Петър Додушев е депозирал жалба до Общинската избирателна комисия и до РУ-Сандански. В сигнала се посочва, че застъпник на кандидата за кмет на община Сандански Андон Тотев е поискал от членовете на СИК №45 в с. Лешница образец /щампа/ от печата на секцията.

След заплахи от страна на застъпника Костадинка Тимчева – съпруга на зам.-кмета на община Сандански Младен Тимчев, е получила образец на печата. Веднага след това Костадинка Тимчева с личния си автомобил е напуснала района на СИК №45.

10 минути по-късно в СИК №45 са пристигнали представители на ПП ГЕРБ, които са поискали листа с отпечатъка да бъде унищожен. 15 минути по-късно Костадинка Тимчева се е върнала в секционната избирателна комисия и е предала листа с щампата на печата.

В жалбата се казва, че извършеното деяние създава условия за документни престъпления, затормозява изборния процес и може да бъде насочено срещу упражняването на избирателните права на гражданите.

В жалбата се настоява  да се предприемат незабавни действия по проверка и разкриване на фактите и обстоятелствата по случая и ако се установи, извършване на нарушение или престъпление да се потърси отговорност от лицата, замесени в случая.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене