Ето защо затворник, бивш богаташ се запали на метри от детска градина

Затворник, пуснат в отпуск от Бобовдолския затвор, горя като факла на спортна площадка на метри от Детска градина №1 и бившата Транспортна болница в Дупница. Около 22,50 ч. е подаден сигнал в Спешен център – Дупница от д-р Николова, която е била дежурна в детско отделение. Тя е съобщила, че на спортната площадка гори човек и крещи: „Помощ, помощ“. Линейка на Спешен център е отишла на мястото на инцидента.

Две деца, които били по това време на площадката, видели как 63-г. Георги Костадинов Лазаров гори, те запазили хладнокръвие и спрели първия автомобил, който минал край площадката. Шофьорът извадил пожарогасителя от автомобила и загасил горящия мъж. Адекватната реакция на децата спасила от изпепеляване затворника. По спешност той е транспортиран в Клиниката по изгаряния в „Пирогов” с 60% изгаряния по цялото тяло. При пристигането на дежурния лекар тежко обгорелият мъж все още е бил адекватен. Пред лекаря той заявил, че се напръскал с коресилин и драснал клечката по лични причини. След това изпаднал в безсъзнание.

Георги Лазаров е роден в с. Овчарци, община Сапарева баня. Преди да влезе в затвора преди две години, живеел на съпружески начала с 20 г. по-млада от него жена в с. Яхиново, от която има 10-г. дете. Тя обаче го напуснала, като взела детето със себе си.

Репортер на вестник „Струма“ се свърза по телефона с директора на затвора в Бобов дол Александър Апостолов за подробности около случая с Георги Лазаров, но той заяви, че е в отпуск, в момента е на зъболекар и не знае нищо за случая. Без отговор останаха въпросите в какъв отпуск е бил пуснат затворникът и за колко време.

Репортер на вестник „Струма” научи, че 63-г. Георги Лазаров излежава присъда за  побой над втората си съпруга  Димитрина, от която има 10-годишен син. От първия си брак Георги има две големи деца.

Преди години, когато се изкупуваха масово имоти от руснаци в община Сапарева баня на високи цени, той продал наследствен имот в село Овчарци за 100 000 лв. и се отдал на бохемски живот. Демонстративно си палел цигарата с двайсетолевки в заведение в с. Яхиново, коментират съселяните му. След като свършил парите от тази сделка, продал и апартамента си в Дупница. И тези пари похарчил. Стигнал до там,че крадял пари от местната църква, за да си купи цигари и алкохол, коментират местни. При пореден запой едва не убил втората си съпруга Димитрина и тя подала жалба в съда срещу него, за което Георги Лазаров е осъден и е пратен в Бобовдолския затвор.

Какво се е случило, за да се самозапали, не е ясно.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене