АМ „Струма“ отдалечава с 3 км трафика на пътници от автокъщите край Дупница, гърци търсят евтини японски автомобили, пазарят се за всеки лев

Автокъщите в Дупница остават на 3 км от трасето на АМ „Струма“, собствениците им обаче твърдят, че това няма да намали клиентите им. Според тях ще намалеят само случайните клиенти, които, пътувайки по Е-79, се отбиват в автокъщите повече от любопитство и ако случайно ги впечатли някой автомобил, го купуват.

Репортер на „Струма“ научи, че публично афишираната проверка на автокъщите не е установила нарушения в Дупница, но се очакват още проверки. Един от вносителите на скъпи автомобили от Германия заяви, че от миналата година с въвеждането на нови документи за внос на автомобили нещата в автокъщите са се променили. Вече е невъзможно автоджамбази без регистрирана фирма да внасят автомобили от чужбина. При купуването на автомобил от чужбина той се регистрира на името на купувача и ако бъде изложен за продажба, без да е регистриран на името на собственика на автокъщата, той ще отнесе глоба, ако бъде заловен.

Основните купувачи на скъпите автомобили като БМВ, „Мерцедес“ и „Ауди“ с цени от 5000 до 20 000 лв., са предимно жители на София. Дупничани предпочитат по-евтини автомобили от порядъка до 3000 лв. – „Голф“, „Опел“, по-стари модели, не могат да си позволят по-скъпи.

Откакто е въведен данък върху внесени от чужбина автомобили в Македония и Сърбия, търговията в автокъщите в Дупница драстично намаля. В момента в автокъщите в Дупница пазаруват гърци, но заради кризата в страната им те търсят по-евтини японски автомобили на цени от 3000 до 5000 лв., при това се пазарят за цената.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене