Милан Богдански към учителите: Аз не виждам весели и щастливи лица по улиците на Благоевград

Кандидатът за кмет на БСП Благоевград Милан Богдански организира среща с представители от сферата на образованието в ресторант „Русалка“ .

Аз не виждам усмивки по улиците на Благоевград, а усмивки могат да се видят само с напредък и развитие. Този напредък е ясно посочен в моята платформа. – заяви инж. Милан Богдански.

115406-bogdanski-02

Г-н Богдански отбеляза, че образованието е пряко свързано с младежката безработица, която се шири в Благоевград.

„Искаме да живеем свободно, демократично и честно. Получихме едно управление , в което не намерихме това. Местното самоуправление трябва да споява образованието. Трябва да образоваме хората в насоки, които са нужни на бизнеса. Професии , които след това биха били нужни на бизнеса. Всеки ученик който завърши трябва да знае, че работното му място го чака. Трябва да има повече потенциал при стипендиите и сключването на трайни договори между училищата и работодателите. Трябва да се инвестира в образованието, за да бъде доволен и бизнесът. Общината ще бъде менторът“, отбеляза той.

 

„В момента таксата за детски градини е 40 лв. В моята платформа е заложено намаляването на таксата с 50%. Аз лично бих искал тази такса да бъде символична, но с времето и това ще постигнем. По този начин ние даваме ясен знак на гражданите, че се грижим за децата. Много е важно образованието и общината да вървят ръка за ръка, за да може след 4 години да усетим растеж . Аз и моята листа имаме потенциала, имаме волята и носим необходимия професионализъм да върнем усмивките на хората“, заключи кандидатът за кмет на БСП инж. Милан Богданскил.

 

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене