Какво е „ДПС без Пеевски“?

Партия „Движение за права и свободи“ без Делян Пеевски, екипа му и това, което даде ДПС на Благоевград, Плодив, Кърджали… и другите райони през последната година. Това са едни хора, които се опитват някак си да се самоизрежат от снимките с председателя, на които бяха първи край него. Фенове на старото, което им осигуряваше мирното охолство. Които не разчетоха какво означава „ново начало“ и думите на д-р Ахмед Доган, че партията загива, превръщайки се в „корпорация на олигархичния интерес“. Последното пък стартира „новото начало“…

Какво е ДПС с Делян Пеевски, т.е. настоящата Парламентарна група на Движението, пренесена като модел в цялата партия?

Движението за права и свободи без Хасан Азис, без Ресми Мурад (не толкова известен като останалите, но клиент на прокуратурата за кметските си години), без Рамадан Аталай, без Джевдет Чакъров, без Джейхан Ибрямов,…

Повтаряме кърджалийския акцент – завинаги без Хасан Азис и Ресми Мурад на властови позиции! В противен случай „бастионът“ ще бъде превзет. И ще даде началото на края.

Прочит с истината:

Всички се чудят как така най-наплашеният в ДПС, евродепутатът Илхан Кючюк, който внимава къде и как стъпва дори при влизане в парламентарна тоалетна, изведнъж сякаш се освободи от дългогодишен гнет в партията и стана страшен с изказа си. Той обеща да свали Делян Пеевски и сравни това със събарянето на Берлинската стена.

Не е вярно, че Доган се обадил на Кючюк и му казал „Стани по-смел, заложи на хард движенията, стискай здраво и ще те направя шеф на мястото на Джевдет Чакъров!“. Проверено е, не е това. Самият Доган никога не е харесвал Кючюк, и не само защото политикът от севлиевското село Петко Славейков разнебити перфектната машина „Младежко ДПС“ и от армия с над 25 хиляди членове я превърна в книжна структура с по няколко кариериста по региони, а за цялостно „творчество“.

Истината за метаморфозата „Кючюк“ е, че същият този висш функционер на партията, който стартира с лепене на предизборни плакати в Габровско и благодарение на Пеевски стигна до Европейския парламент, преди дни отново почукал на вратата на председателя и си предложил услугите: „То всичко вече е ясно, може ли аз хем да бъда при другите, но да подкрепям и вас?“.

Отговорът, който е получил, е ясен.

***

Повече от ясно е какво иска електоратът. Щенията са елементарни. Вместо това, той получаваше омръзнали митинги, истории от „Възродителния процес“, и едни много богати хора от партията, които не искаха да проумеят как оцеляват тези хора, върху чиито гърбове съградиха охолството си. Получиха и отворени граници, за да се спасяват деца и внуци както намерят за добре. Разделени семейства и много кърваво евро зад граница. Докато партийците трупаха имане тук.

ДПС с Пеевски им даде глътка въздух, милиони към регионите им, надежда, че с деребейщината е свършено.

„Малкият“ Илхан е бил в детска градина, когато е „рухнала“ Берлинската стена. А родителите му – Кючюкови, най-вероятно са цъкали с език и са се вайкали „каква стана тя“. Прави аналогии, които дори не са му понятни. Но на подсъзнателно ниво издава възможностите си. Част от онази прослойка, която един кокошарник не е съградила в живота си, но пък може да руши. Главно доверието на хората.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене