Министър Павлова инспектира Лот 2 на АМ „Струма“ между Дупница и Благоевград

На 90% са изпълнени строителните дейности по Лот 2 на АМ „Струма“ между Дупница и Благоевград. Това установиха на място министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. Двамата огледаха цялото трасе на магистралната отсечка в строителство и проведоха среща с представители на консорциума, изпълнител на проекта.

_thumb

Те увериха министър Лиляна Павлова и инж. Лазар Лазаров, че спазват стриктно планирания график за ускорена работа и подчертаха, че ще завършат Лот-а, съгласно договора – до края на месец октомври т. г. Министър Павлова призова представителите на консорциума за максимална мобилизация и стриктно спазване на изискванията за качество и безопасност. Тя изрази удовлетвореност от видяното на терен и подчерта, че при този темп на работа договорът ще бъде спазен.

Лот 2 на АМ „Струма“ е от Дупница до Благоевград и е с обща дължина 37, 48 км. Стойността му е близо 362 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е консорциум „СТРУМА-ЛОТ 2“, който се състои от водещ партньор – „Импреза“ АД – Италия и партньори „ГБС Инфраструктурно строителство” АД и „Пътстрой-92“ АД.

В. Стефанов

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене