ДАНС отне достъпа до секретна информация на хората на Румен Радев! Очакват се арести

ДАНС отнема достъпа до секретна информация на хората на Румен Радев, срещу които текат досъдебни производства на прокуратурата, както и акция в президентството.

В момента тече спецоперация в президентството, за която първо ПИК съобщи минути преди 10 часа днес. На място на „Дондуков“ 2 има и магистрати от военна прокуратура, което означава, че се правят обиски и във връзка с разкритията на медията ни от вчера, че се води и второ разследване, свързано с шпионаж. Става дума за производство за изнасяне на секретни данни на разузнаването към съветника на Румен Радев по отбрана Илия Милушев.

Преди минути от ДАНС съобщиха официално: „Въз основа осъществяване на законово регламентираните функции на Държавна агенция „Национална сигурност”, са връчени Отнемане на разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето И.М. и Отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“ на лицето П.У.

Лицата са висши служители в Администрацията на Президента на Република България.

В хода на осъществяване на законово регламентираните функции на ДАНС, за същите лица са придобити данни за ненандеждност от гледна точка на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация“.

От съобщението става ясно, че достъпът е отнет и на Илия Милушев, и на Пламен Узунов. Срещу него пък тече разследване за търговия с влияние.

В момента се изземват документи и компютърни конфигурации от два кабинета в президентството, научи ПИК. Възможно е да има и арести, тъй като се събират конкретни доказателства.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене