Президентът призова: Правителството да направи цените поносими за гражданите

Очакваме, че правителството ще вземе мерки по всички кризи около нас. И че ще направят така, че всички промени в цените на електроенергията, на енергоносителите да бъдат поносими за българите. Това заяви Румен Радев след като наблюдава учения на полигона в Панчарево.

Вие медиите показвате в другите държави около нас какво се прави, за да защитят своите граждани. Мораториумът беше необходим временно за събиране на информация, анализи, за разчети. Редно е в края му да има ясно решение за действие, допълни държавният глава.

Не се говори за излизането на битовите потребители на свободния пазар. Ние сме последната държава, искам да чуя визията на управляващите и как ще решат този въпрос и да не бъдат извадени прибързано, както се случи с малкия и средния бизнес, призова още той.

Както знаете кризите са много, те се застъпват една спрямо друга, тежки кризи. Много са факторите, на които трябва да се обръща внимание. Ако си спомняте още на консултациите за съставяне на правителство, аз споделих, че който има амбиции да управлява, трябва да може да го прави и в условия на криза. Очаквам ефективно управление в условие на криза с видим ефект за устойчива социална, икономическа политика в интерес на българските граждани, коментира още президентът.

kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене