Строят магистрала „Струма“ на две нива

Участъкът от магистрала „Струма“, който ще минава през Кресненското дефиле и в момента се проектира, се предвижда на места да бъде на две нива – едно над друго. Това заяви пред bTV министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

По думите й така ще може максимално ефективно да се използва съществуващият терен и няма да се налага изграждането на изключително скъпия, технически доказано опасен и труден за реализация един-единствен дълъг тунел.

„Вместо един тунел там ще има съчетание от тунели, виадукти и преминавания на две нива. Този участък от 21 км в Кресненското дефиле е най-сложният от магистралата“, коментира Павлова.

Участъкът на АМ „Струма“ между Дупница и Благоевград трябва да бъде напълно завършен до края на октомври, каза още регионалният министър. Паралелно през есента ще започне изграждането на още два важни участъка – от Благоевград до Крупник и от Сандански до Кресна.

Очаква се до края на октомври да бъде изцяло довършено и изграждането на АМ „Марица“ – остава участъкът от връзката при Чирпан до Димитровград. Довършва се и западната дъга на Околовръстното шосе на София. /Еconomic.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене