Владимир Миленков организира Тест драйв на електромобили на Полигона в Благоевград

Кандидатът за народен представител от „Демократична България“ Владимир Миленков  организира тест драйв на електромобили на полигона в Благоевград, вчера.

Два електромобила бяха на разположение на всички, които имаха желание да покарат. Събитието събра около 50 души,  които с огромен интерес и любопитство дойдоха, за да ги изпробват и сравнят с конвенционалните автомобили,  които шофират в ежедневието.

Всички имаха възможност да карат Nissan Leaf, един от най-популярните и използвани електромобили на пазара. Автомобилът е продукт на десетгодишна работа в насока ЕПС от страна на Nissan. Какво обаче прави Leaf най-продавания електромобил в Европа.

Вторият електромобил, който бе на разположение на благоевградчани бе Volkswagen e-Golf. Това  е един изключително надежден електромобил. Представен като семеен хечбек, той толкова наподобява стандартния Golf, че човек лесно може да ги сбърка.

 

„Практиката във всички държави, които имат амбиции за развитието на електромобилността е да се подпомагат участниците в този пазар. Най-рентабилният и успешен начин за това е чрез пряко финансово субсидиране и чрез целево намаляване на данъчната тежест. В България също е необходимо да се развие стимулиране и подпомагане на пазара ,  а това е част и от програмата на  Демократична България. „, каза на откриването Владимир Миленков,  кандидат за народен представител от „Демократична България „, който бе и организатор на събитието.

„ България като страна-членка на Европейския съюз и трябва да намали емисиите си от парникови газове с 55% до 2030 година и да стане въглеродно неутрална до 2050 година. В същото време,  транспортът генерира една четвърт от парниковите газове в ЕС. На фона на близо 3 милиона и 700 хиляди автомобили в България към момента има едва 2200 електромобила, защото липсват подходящи данъчни стимули,  а също така и достатъчно зарядни станции. Намаляването на емисиите от транспорта е една от важните стъпки за реализиране на целите на ЕС в областта на климата. И затова,  в България трябва да се наблегне върху развитието на алтернативните форми на транспорт и предвижване и свързаната с тях инфраструктура: ЖП транспорт, велосипеди и електромобили. Много страни членки на Европейски съюз вече налагат забрани за движение на дизелови автомобили в градовете. Бъдещето е в новите, по-чисти технологии за придвижване и  е важно  България да бъде проактивна в тази насока, а не вечно догонваща.“, обясни Наталия Димитрова-Попова,  кандидат за народен представител от  „Демократична България „ и представител на „Зелено движение“.

На събитието присъстваха още трима от кандидатите на Демократична България в област Благоевград,  Владимир Милушев и Спас Митев от „Зелено движение „ и Калоян Ханджийски от ДСБ.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене