„Места“ трябва да плати стара глоба от 2 500 лв., за да започне първенството

Отборът на „Места“ (Хаджидимово) може да се окаже неприят­но изненадан и да има проблеми  с картоте­кирането на своите състезатели за новото първенство, това алар­мираха запознати с футболните нрави.

Доскорошният член на югозападната „В“ група може и да не започне сезона в Пи­ринската бундеслига заради стари прегре­шения. За пореден път проблем пред тима се оказва злополучният мач през пролетта сре­щу „Рилски спортист“. Двубоят, с който хаджидимовци влязоха в световния информаци­онен обмен, завърши с преждевременното напускане на терена, последвано от изважда­нето на клуба от третия ешелон, при което БФС спази разпоредбите на закона. Освен изваж­дането от групата, ти­мът бе одрусан с още 2500 лв. Именно тази глоба може да се ока­же проблем дори и при най-изрядни документи от страна на „Места“ (Хаджидимово), тъй като според футболно­то законодателство не приема допускането на отбора, без документ, че санкцията е платена или разсрочена.

Единствената надеж­да ентусиастите, заели се да възстановят раз­падналия се на 21 ап­рил тим, си остава об­щинският кмет Людмил Терзиев, който да влезе в ролята на спасител. Градоначалникът вече даде дума, че ще оси­гури бюджет на отбора, за да играе в Пиринска­та бундеслига. „Места“ обаче най-късно тряб­ва да реши проблема с глобата до 31 август, когато изтича срокът за картотекиране на игра­чите, преди старта на новото първенство на 6 септември.

Един от хората в орга­низационния комитет за възраждането на мъж­кия футбол в Хаджи­димово Кирил Бозуков сподели: „Ние имаме уверението на господин кмета на нашия град за подкрепа на отбора и вярваме, че той ще си спази думата, както го е правил винаги и нико­га не е престъпвал ка­заното. Това ни прави оптимисти и спокойни, че няма да имаме про­блеми с картотекиране­то на нашите играчи и няма да има проблеми с това да започнем пър­венството“.

Освен решението от­носно глобата, в Ха­джидимово очакват повече яснота и около състезателните права на вратаря Иван Си­меонов, който даде принципно съгласие да играе за отбора след из­тичане на наказанието му. Той бе изхвърлен от футбола за 1 г. от дис­циплинарната комисия към БФС заради това, че посегна на главния арбитър на мача срещу „Рилски спортист“ Бо­рислав Пенков. Така по прости сметки един от емблематичните фут­болисти на „Места“ от­ново ще може да играе на 21 април 2016. Това може да се окаже и про­менено, след като вече има предприети дейст­вие да се използват оп­ределени процедурни хватки във футболните правилници и наредби наказанието да бъде на­малено.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене