Футболист от Копривлен игра цял мач за важна победа на своя отбор

Българският национал Петър Занев игра цял мач при победата на „Амкар“(Перм) с 2:1 срещу гостуващия „Динамо“(Москва) в среща от 18-ия кръг на руското първенство

Занев беше в основата на първото попадение на своя тим. В 48-ата минута българинът попаде отличен пас на Александър Милкович, който намери в центъра Януш Голза 1:0. В 54-ата минута Евгений Луценко изравни от дузпа, а победата на Амкар донесе Саид Еаизатолахи в 69-ата минута.

Първото полувреме беше скучно, но в началото на втората част защитата на „Динамо“ сбърка и полският халф Гол оправда името си, откривайки резултата. Не мина много време и Езатолахи извърши нарушение в наказателното поле, а Луценко с лекота реализира дузпата.

Езатолахи се реваншира в 69-ата минута и донесе победата на „Амкар“. Бранител на съперника се опита да гардира топката до аутлинията, но я загуби, а последвалото центриране доведе до кратко разбъркване и точен шут под гредата на Езатолахи. За иранеца това бе първи гол с екипа на тима на Петър Занев.
Домакините заемат 10-о място в класирането с 21 точки след първата си победа от два месеца, а „Динамо“ е на 14-а позиция с 16 точки. Столичани имат само 3 успеха от началото на сезона, като един от тях бе точно срещу Амкар.

https://youtu.be/Q8W6tR_qLPs

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене