Фестивалите в община Благоевград излизат извън пределите на града, село Дъбрава с първи по рода си „The Brava” фест

Благоевград даде заявка за Балканска и Европейска културна столица. След като само преди дни стана ясно, че след повече от 20 години в града ще бъде възроден един от най- големите фестивали „Франкофолии”, продължават добрите новини за любителите на музиката. “The Brava” фест е първият по рода си фестивал, който излиза от пределите на града и събира на едно място почитателите на рок музиката.

Фестът в село Дъбрава е насрочен за 29 август/ събота/, откриването е от 19.00 часа до кметството. Инициативата е организирана от кмета на селото Росен Георгиев с подкрепата на Община Благоевград.

Най-големите рок хитове, авторски парчета и музика от световните класации ще свирят BLACK ROSE, ROCKA ROLLA, FUTURE BOOGIE, LEEPRA DELUXE, и познати диджеи. Към този момент, присъствие на събитието в социалната мрежа фейсбук, са потвърдили стотици почитатели на рока и алтернативното звучене.

Сцената пред кметството в село Дъбрава вече се строи. Монтирано е осветлението, предвидени са и места за палатки. Визията и името на фестивала са дело на дизайнера Пламен Ковачев, а участниците в първия по рода си фестивал извън Благоевград, са повлияни от желанието на публиката.

Село Дъбрава се намира на 4 км от Благоевград. Районът се слави с най-добрите лозови масиви. Любопитно за село Дъбрава е, че има общо 14 махали, по-голямата част от които са наречени в чест на своите основатели. Махалите са: Ръженици, Кюркчии, Ваканинци, Веляци, Щръбевци, Калъпсъзци, Яневци, Телъкиово, Калеовци, Стоичовци, Мутавджии, Марковци, Митовци, Малинци. В селото има две църкви „Рождество на Пресвета Богородица“ и „Свети Архангел Михаил“.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене