Лиляна Павлова: Физическото изпълнение на Лот 2 на АМ „Струма“ е 73%

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова инспектира строителството на Лот 2 на АМ „Струма“ от Дупница до Благоевград. Тя увери, че до края на октомрви ще бъде пуснато движението по отсечката. Към момента са изпълнени 73% от строителните дейностите по трасето. Създадена е организация на работа, така че и в почивните дни на терен има пълна мобилизация на хора и техника, които използват светлата част деня, за да изпълнят строителството в срок, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Официалното откриване на Лот 4 на автомагистралата – от Сандански до Кулата, ще се състои началото на септември, съобщи министър Павлова. Към момента отсечката е в експлоатация, като по нея се извършват довършителни работи.

„Всички сме равни пред закона, а той постановява, че никой няма право да строи без документи“, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред благоевградските медии по отношение на казуса с незаконните постройки в Гърмен. Тя подчерта, че правителството трабва да има нулева толерантност към незаконните сгради, независимо от вида им или етноса на хората, живеещи в тях.

Министър Павлова информира, че установените незаконни постройки в Гърмен са общо 124, като 102 от тях остават да бъдат премахнати.„Имаме готовност за премахване на 22 сгради: 2 бяха временно отложени, заради запитването на съда, а за 20 вече има избран изпълнител“, съобщи тя.

Решението на Общинския съвет, което влиза в сила на 26 август, постановява реда за извършване на дейностите по премахване на незаконните сгради. „Кметът и екипът на общината трябва да създадат необходимата организация за това“, каза Лиляна Павлова и допълни, че на хората, живеещи в незаконните постройки, трябва да бъде предоставена декларация, чрез която да заявяат нужда от предоставяне на временно настаняване. „След като бъде осигурено такова, особено за семействата, в които има деца, ще можем да се пристъпим към поетапно и по график премахване на незаконните сгради“, уточни министърът.

„Политиката ни е последователна, виждате че премахваме незаконни сгради и във Варна, Стара Загора и в Бургас. Не трябва да правим изключения, трябва да спазваме закона“, категорична беше тя.

По отношение за работата на правителството Лиляна Павлова увери, че макар и коалиционно, то работи в синхрон и резултатите са налице. Тя отчете, че политическата стаблилност в страната само за няколко месеца е довела до увеличение на приходите по бюджета и нарастване броя на желаещите да развиват бизнес на територията на страната. „Най-важното е да бъдем остров на стабилност на Балканите. Това дава огромен потенциал за България, от който трябва да се възползваме“, заяви Павлова.

www.trud.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене