Благоевградски блок се превърна в емблемата на „Националната програма за енергийна ефективност”

Над четвърт милион български граждани се довериха на програмата, похвали се Лиляна Павлова

Блок 36 в благоевградския квартал „Ален мак“ се превърна в емблемата на „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради“. Това каза по време на официалното откриване на първият саниран блок по програмата в Благоевград министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде „Фокус“ – Пирин.

„Много се радвам днес да бъде тук, точно 2 месеца след като отново бяхме на същото това място. Tази сграда зад гърба ни изглеждаше по начина по който изглежда тази отпред. Имаше много недоверие , имаше много скептицизъм тогава когато наистина правителството още в рамките на първите три месеца от нашата работа изпълни своя ангажимент и създаде програмата. Имаше много негативна кампания, много недоверие типично за българина „А те нещо искат да ни излъжат““, коментира Павлова.

Тя допълни, че Благоевград е доказал, че програмата работи само и единствено в полза на гражданите, като тя дава своя ефект и променя облика на жилищните сгради. „Може да кажем, че за шест месеца от началото на програмата четвърт милион български граждани се довериха на тази програма и аз искам да им благодаря. Благодаря разбира се и на Благоевград, че от тук нататък съм убедена, че този четвърт милион ще се увеличи, защото програмата е насочена към всички български граждани на територията на цялата страна без значение дали общините са малки или големи“, добави министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене