На семинар в Гоце Делчев: Учиха на политика и бизнес младежи от ДПС в Пиринско

Повече от 100 младежи от общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, Белица и Якоруда взеха участие в семинар, който бе перфектно съчетан от организаторите в партиен и бизнес аспект.

Обучението бе проведено в Гоце Делчев по инициатива на младежкия лидер в ДПС Илхан Кючюк, който е един от ерудираните представители на партията в Европейския парламент и областната структура на МДПС-Благоевград, заедно с председателя Ибрахим Зайденов от хаджидимовското село Абланица.

В качеството си на лектори, но най-вече като политици – с презентации и императивни игри, бяха още представители на националното ръководство и Централния оперативен съвет на МДПС, а за бизнес начинания, участие с проекти по програми, финансирани от ЕС, младежите получиха безценна информация от бившия шеф на ДФ „Земеделие“ Ализан Яхова и лидера на МДПС в Хасково Мюмюн Мюмюн. Мюмюн успешно управлява своя текстилен и друг бизнес, съвместявайки предприемачеството си с политиката, която не скри, че приема за свое призвание.

Специално да поздравят участниците в младежкия форум и да им пожелаят успех, на семинара бяха и заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Алиосман Имамов и областният лидер Ведат Хюсеин.

Кметът на община Белица Радослав Ревански също взе дейно участие в интересната за младите от ДПС инициатива, като заяви, че през живота си до момента се е учил и продължава да се учи както на професионална и реална политика, така и на бизнес предприемачество, които като кмет на Белица и за бъдещето на общината са негова безценна инвестиция и приоритет в управлението.

„Не се подвеждайте по манипулации и целенасочени слухове, ние сме сериозна партия, с изградени стабилни структури както по вертикала, така и по хоризонтала в цялата страна. В Благоевградска област имаме най-силните младежки структури, а вие, младежите, сте най-ценното ни богатство, защото бъдещето е във вас“, заяви областният председател Ведат Хюсеин.

„ДПС не бива да се подменя, но трябва да се променя. Без участие на младежките организации няма как да има промяна в ДПС. Можете да разчитате на нашата подкрепа във всичко. Ще наблюдавам отблизо работата на младежката структура, искам до края на месеца да получа пълен и точен анализ какъв е младежкият капацитет, какви са нуждите и целите, за да докажем възможностите си“, се обърна към младите от ДПС на форума Алиосман Имамов.

В хода на самия семинар младежите от МДПС в Благоевградска област освен изключителна активност и заинтересованост за политическата си и бизнес реализация, направиха и заявка за мястото си като представители на партията във всички форми на управление. Почти всички присъстващи на обучението младежи бяха с висше образование и амбиции да се докажат като лоялни членове на ДПС, добри политици и хора, готови да приемат предизмикателствата за организиране на личен или съвместен бизнес.

Агитация по време на парламентарни избори като представители на различни политически партии, младежите от ДПС разиграха с Гюлфие Арнаудова от ЦОС, която отговаря и за международната дейност в МДПС. Тя е бакалавър по социология и антропология и магистър по международни отношения и сигурност от СУ „Св. Климент Охридски“. Арнаудова е от село Абланица и е председател на сдружение „Алтернативна Европа”, член на УС на фондация „Младежка толерантност“ и координатор към Академично дружество „Хуманитарни науки” – София. Момичето владее английски и арабски езици.

Особено голям интерес предизвика презентацията и информацията, която младите хора получиха от бившия шеф на ДФ „Земеделие“ Ализан Яхова. Пред нея много от младежите заявиха, че искат да участват със свои проекти и да създадат свои микро предприятия като агроаптеки, фитнез зали, частни занимални за ученици, фризьорски салони с детски кътове, авторемонтни работилници и други, за които Ализан Яхова обеща пълон съдействие, както и помощ и компетентни напътствия при изготвянето на проектите.

В момента вместо да ползват летните си отпуски в почивки и екскурзии, депутати, евродепутати, областни и общински лидери от ДПС провеждат в цялата страна с младежките си организации подобни обучения, което е и подготовка за предстоящите президентски избори.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене