Туристи атакуват Сандански за лечение

Все повече гости на курорта Сандански идват, за да се лекуват, а не само да отдъхват. Нашенци и чужденци атакуват града, за да укрепят здравето си. Те остават за по-дълъг престой, тъй като минават през различни лечебни процедури. Останалите, които са на почивка, най-често са в курорта само за две или три нощувки.

Добрата новина е, че се увеличава броят на туристите от Западна Европа, традиционно в края на лятото и през есента тук се лекуват гости от Израел. Те съчетават ваканцията си с лечение на свои болежки, доста са и тези, които идват само за лек в курорта. Въздухът на Сандански е най-добрият в България, изчистен от алергени. Много туристи съчетават приятното с полезното. Хем отдъхват, хем се лекуват.

„Цените са за всеки джоб – има нощувки и по 12-15 лева в частните квартири, и по над 100 лева“, твърдят от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите. Голям е интересът на гостите към пътуванията до Мелник, Рожен, Рупите и други исторически забележителности в региона.

Туристите търсят по-евтини хотели. Особено тези, които предпочитат по-дълъг престой, се настаняват в по-ниска категория комплекси. Българските гости не пропускат възможността да отделят по един ден от почивката си за пътуване до съседна Гърция. Областният център Серес е само на час път с автомобил от Сандански, а Солун е на 2 часа с кола.

standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене