Мъжкият черен лебед Пепи отново показа нрава си на беглец

изтеглен файлМъжкият черен лебед Пепи отново показа нрава си на беглец. Макар да му е добре в езерото на парк „Бачиново“ над Благоевград, явно е, че птицата обича разнообразието. И изчезна за втори път за последните 7 месеца от водоема. Бягството на Пепи е установено във вторник сутринта. „Отидох към 07,30 часа в парка и видях , че лебедът го няма. По-късно ни се обадиха, че е край рибарника в квартал „Струмско“.

 

Не успяхме обаче да го хванем, мъчим се да го подмамим с храна, но засега не се получава“, каза в сряда шефът на общинската фирма „Биострой“ Васил Бачев. Вече два дни Пепи е неуловим за своите пазачи. Плува в най-дълбоките води на водоемите на рибарника и не приближава до брега. „Дано успеят да го хванат, че има опасност за живота на птицата. В района има доста диви животни – лисици и белки, които през нощта могат да го удушат, ако излезе на брега. Изядоха ни много гъски и кокошки“, твърди собственичката на рибарника Лидия Николова. Ще направим всичко възможно да го хванем, пътувам към водоемите, увери Васил Бачев.

 

Пепи си има партньорка в езерото „Бачиново“, но през ноември миналата година пак офейка от парка. Причината бе, че женският лебед бил доста агресивен в ласките си към него. В района на град Симитли обаче лебедът се ударил в железният мост край града и тупнал на земята. За късмет птицата била забелязана от преминаващия по това време шеф на местното „ВиК“Ангел Ангелов. Човекът на мига грабнал лебеда и го закарал в службата си. Щом Пепи се затоплил, се окопитил. Птицата бе върната на община Благоевград. Тя бе прегледана и бе установено, че е здрава.

Източник: standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене