Младите футболни надежди на Хаджидимово взеха трето място на турнир в Гърция

футболРодените през 2002- 2003 футболисти на „Места” (Хаджидимово) се класираха на трето място в поредното изда­ние на детския турнир, организиран в градче­то Калифитос, близо до Драма. Младите на­дежди от пограничния град бяха единственият тим, който представя­ше България и придаде международен харак­тер на проявата, в която останалите конкуренти бяха от Гърция. Предсе­дателят на УС на клуба Илиян Синадинов се из­яви в ролята на треньор и показа качества при дебюта си от скамей­ката за своя отбор. Той достойно замести титу­лярния наставник Ангел Кирчев, който поради неотложни ангажимен­ти не пътува с момчета­та. Сред най-сериозните конкуренти на българи­те бяха домакините от Калифитос, „Докса” (Драма), „Паама” (Агио Атанасиу), ПАОК (Филипи), „Орфеос“ (Елефтеруполи), Просочани, както и възпитаниците на една от емблемите на северна Гърция ПАОК (Солун).

Надеждите на „Места” допуснаха поражение от първенеца „Орфеос” с 3:0, коствало им първата позиция в предварител­ната група.

Във втората фаза бъл­гарите допуснаха пора­жение от другите два мача в предварителната фаза, а в герои за своите се превърнаха съфамилниците Антон и Стоян Дюлгерови. Първият се отчете с хеттрик и отбе­ляза и трите гола при по­бедата с 3:0 срещу „Па­ама”, а Антон Дюлгеров отбеляза победното по­падение срещу ПАОК (Филипи) с 1:0.I) следващата фаза обаче решаваща се оказа загубата от Просочани с 1:0, което изпрати на­шите на малкия финал,

където по волята на съд­бата ги очакваше кош- маръх им от предвари­телната група „Орфеос” (Елефтеруполи). В този двубой, водените от Или­ян Синадинов момчета успяха да вземат сладък реванш, излизайки край­ни победители в напрег­нат и интересен мач, за­вършил без попадение в една от двете врати. Всичко се реши при ру­летката на дузпите, къ­дето хаджидимовци по­казаха хладнокръвие, а герой на мача беше вра­тарят Иван Пирпирев, който спаси две дузпи. Стражът на „Места” има основен принос за доброто салдо на свои­те не само в този мач, а във всички двубои, с из­ключение на първия сре­щу „Орфеос”, след като успя да влезе в ритъм и бе почти безпогрешен на своята врата. За малките хаджидимовци тази седмица ще има възможност за корекция и по-добро класиране. Тази събота те ще се включат в друг турнир, организиран в Северна Гърция в град­чето Охиро.

В неделя по-малките, родени през 2005-2006 г. започнаха традиционно- то си участие на турнир за подрастващи в Бан­ско, организиран от ФК „Банско 1951”.

 Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене