От Хaджидимово до Англия

112878-evdokia-popadinovaРодената в Хаджи­димово, Евдокия Попадинова може би ще продължи спортната си кариера в родината на футбола – Англия. Това съобщиха нейни близ­ки, а новината бе по­твърдена и от бившия й треньор в благоевград­ския „Спортика“ Емил Кърцелски. Специалис­тът е влязъл в ролята на мениджър на нападател- ката на нацио­налния отбор на България и е амбициран да й уреди по- добро бъдеще. Футболистката е на визита в Англия именно със съдействи­ето на благоев­градчанина.

Оказва се, че визитата на Евдокия Попадинова на Ос­трова не е случайна, а с цел трансфер в отбор от Англия. Младата дама ще се пробва да си уре­ди поне проби на този етап, не без помощта на треньора си. За планове­те си тя загатна още ми­налата година по време на лятната почивка, ко­гато се възстановяваше от контузия.

Евдокия е една от та­лантливите млади със­тезателки по футбол на България. Тя е сред ос­новните фигури на своя „Спортика“ и се утвър­ди като основен негов двигател през годините, което нямаше как да не привлече вниманието на специалистите. Това й спечели място в нацио­налния отбор на Бълга­рия и тя премина през всичките му гарнитури. Въпреки, че е два на 19 години, спортистката има зад гърба си сери­озен брой мачове при жените. За Острова тя замина с майка си и куп записи с нейни изпълне­ния с топката.

Какви са шансовете на Евдокия Попадинова обаче ще стане ясно, след като дискът с фут­болните й изяви оби­коли няколко клуба на Албиона, за да може мениджърите им да се запознаят с качествата на момичето. Кърцел­ски също много добре, познава качествата на родената в Хаджиди­мово нападателка, след като той беше човекът, който я наложи в жен­ския отбор на „Спорти­ка”. Двамата работиха няколко години заедно в благоевградския клуб, но преди година нейни­ят откривател замина за Англия, където в мо­мента работи в школата на Бат.

Вестник „Хроника“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене