Политическото време в Сандански: Интригата Ан. Тотев-Мл. Тимчев, кой ще е кандидатът и срещу кого ще се бори, има ли шанс статуквото?


Силна атака на РЗС и Яне Янев в политическата игра, ГЕРБ засили позициите си, издига кандидатурата на всенародния любимец Кирил Котев

Сандански, ще се окаже един от най-интересните градове в предстоящата предизборна година. Управляван от кмета Андон Тотев вече няколко мандата, курортният град сякаш узря за промяната, забелязва се раздвижване на електората, който е готов да заяви вота си на есен и не само, проучванията сочат, че промяна в града на „Тотев“ тази година ще има.

Дългогодишният градоначалник, на когото трябва да признаем умението години наред да увлича след себе си и да печели избори започна предизборната година, оставяйки внушението, че вече е уморен от кметуването и, че няма да се кандидатира. В последния месец обаче, се оказа, че такова намерение Тотев няма. Според мълвата в курортния град вече е стартирала подписка в полза на Тотев, който през октомври, щял отново на преклонната си възраст да щурмува кметския стол като независим кандидат-кмет.

Има обаче и една скрита възможност, която се пази в тайна, за да се „шокират“ политическите си опоненти, а именно, като кмет през септември да се покаже заместникът му в момента Младен Тимчев. Това щял да бъде скритият коз на стратегията на Андон Тотев. Така първият „състезател“в кметските избори наесен е ясен, той е с две имена и го наричаме „Тандемът Тотев – Тимчев“.

Интерес предизвиква и поведението на лидера на РЗС Яне Янев. Спрягат името му като кандидат кмет, но той упорито мълчи по темата. Иначе зъбатият политик методично наблюдава процесите и вероятно изчаква удобния момент, за да удари силово, яхвайки натрупания с годините огромен, политически опит и уникалното му точно мерене в целта. Никой не може по-добре от Яне Янев да прави политически оценки на опонентите си, използвайки най-точните думи за характеристиките им. Това превръща Янев в добре подготвен играч на политическата сцена в южния град. Яне Янев, или негов човек от РЗС, са вторите силни опоненти, които ще се включат в предизборната битка в курортния град.

Изненадата тази година ще дойде от партия ГЕРБ, която засили сериозно позициите си в Сандански. Там народът избра и изпрати в Народното събрание честно с вота си Кирил Котев – момчето, което стана депутат с народната любов. Санданчани си го избраха и подкрепиха, така изборът на Кирил Котев се оказа уникален с преференциалния вот. Котев е и политическата изненада в Сандански, тъй като е мълчалив, сдържан, не говори много по познато до болка политическо словоблудстване, но работи активно за жителите на града в парламента и съвсем скоро, санданчани ще разберат, че са направили най-добрият избор.

Макар, че все още няма решение на националната комисия на ГЕРБ, Кирил Котев, ще е техният кандидат за кмет. В момента се водят преговори с останалите политически партии, коя, кой от посочените кандидати ще подкрепи. Има време за политическите групирания така, че ще чакаме. Но не очакваме, кой знае каква изненада от появата на нов политически играч на сцената в курортния град

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене