Композиторът Кирил Икономов предоставя студиото си на неврокопските „ Пламъчета алени” да запишат нова песен

365След  успешната премиера на книгата „Наричаха ни пламъчетата” в Гоце Делчев в края на май, вчера членките на групата представиха книгата и в София. Събитието се състоя в популярния столичен клуб 365.

Сред гостите бяха звездата от Фамилия Тоника Тео Шишманов, Мая Нешкова, Кирил Икономов, командирът на сухопътните войски ген. Андрей Боцев, представителите на деловите среди Иван Златинов, Кирил Темелков, Илия Шербетов, топ моделът от САЩ –неврокопчанката Диана Богданова, която е в България във връзка с нов бизнес-проект,  много приятели от Гоце Делчев и столицата.

Книгата бе представена от журналиста Димитър Сотиров, близък приятел на оперната прима Гена Димитрова, който в момента е мениджър по публичните комуникации на Националната опера. „Дай Боже всекиму да е имал шанса талантът му да е оценен отрано и още на 7-8 години да е попаднал на педагог, за когото това да е призвание!”, каза той и определи книгата като много стилно издание, с което градът може да се гордее.

„Навремето въпросът дали да участват или не в даден важен концерт било в Благоевград или някъде в страната, по отношение на „Пламъчета алени” въобще не е стоял. Те винаги бяха канени, защото тогава те бяха истински феномен. Изключително отговорни момичета, ентусиазирани всеки пък да се представят по-добре”, заяви в приветствието си композиторът Кирил Икономов. Той и съпругата му- певицата Мая Нешкова, обявиха своя подарък за групата- безплатно да ползват тяхното звукозаписно студио и да запишат нова песен.

Събитието завърши с музикален поздрав- акапелно изпълнение на популярната песен на „Тоника”  „За старата любов”, поднесена от дамите от групата и Тео Шишманов.

Ще припомним, че книгата „Наричаха ни пламъчетата” излезе по повод 40 години от основаването на Детската музикална школа на Виолета Крантева в читалище „Просвета” в Гоце Делчев. Групата „Пламъчета алени” е развивала концертна дейност в периода 1975-1985г. и е носител на един златен медал от Петия републикански фестивал и два златни медала от Шестия републикански фестивал на художествената самодейност, има записи в БНР и БНТ, дългосвиреща грамофонна плоча, над 400 концерта и участия у нас и в чужбина. В състава са участвали Цветелина Узунова, Мариана Карпатова, Милка Маркова, Калинка Тегова, д-р Василена Тошева-Асса, Катерина Петрова, Елка Катинина/Димитрушева/, Светлана Праматарска, Илияна Балабанова, Пенка Хаджинеделчева.

Книгата бе реализирана с подкрепата на Община Гоце Делчев и кмета Владимир Москов. Част от тиража бе предоставен на читалище „Просвета” и ПМГ „Яне Сандански”. Екземпляр от книгата бе изпратен и в архива на Националната библиотека „Св.св. Кирил и Методий”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене