Кметът на община Сандански ще направи „първа копка” за изграждане на улици в селата Левуново и Дамяница, община Сандански

андон тотев На 22 юни /понеделник/ кметът на община Сандански ще направи „първа копка” за изграждане на улици в селата Левуново и Дамяница, община Сандански.

Събитието ще се състои на улиците, които ще бъдат изградени в с. Левуново – „9-ти май” в 10.30 ч., а в с. Дамяница ул. „ Иван Козарев” 10.45 ч.-11.00 ч.

Информация за проектите:

 Проект: „Изграждане на улица „Иван Козарев” в село Дамяница, община Сандански” по Договор за безвъзмездна финансова помощ с №47/3/3221474 сключен между Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА), Местна инициативна група Сандански и община Сандански по Мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013г.

Кратка информация за проекта:

С реализацията на проекта ще бъде изградена  улица «Иван Козарев» в село Дамяница, община Сандански. Предвидени са: почистване на улицата от паразитна растителност, направа на изкоп в земни почви, доставка и полагане на нови бетонови бордюри 15/25/50 см., профилиране и уплътняване на основа от баластра, направа на първи и втори битумен разлив, доставка и полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, осигуряване на нормално отводняване на улицата, поставяне на пътна сигнализация.

Проект: „Изграждане на улица 9-ти Май в село Левуново, община Сандански” по Договор за безвъзмездна финансова помощ с № 47/3/3221473сключен на 03.02.2015 г. между Държавен фонд „Земеделие”- Разплащателна агенция (ДФЗ-РА),  Местна инициативна група Сандански (МИГ-Сандански) и община Сандански по Мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г.

Кратка информация за проекта:

С реализацията на проекта ще бъде изградена улица „9-ти май в село Левуново от О.Т. 99 до О.Т. 49.

В рамките на строителните дейности ще бъдат извършено предварително почистване, включително на паразитна растителност, доставка и полагане на нови бетонови бордюри 18/35/50 см., направа на насип, профилиране и уплътняване на основата от трошен камък 0/40 мм., направа на първи битумен разлив, доставка и полагане на неплътен и плътен асфалтобетон, осигуряване на нормално отводняване на улицата, дейности по озелняване, поставяне на пътна сигнализация.

Новоизградената улица „9-ти май” ще обезпечи по-добра транспортна достъпност в рамките на селото, като осигури връзка между две основни и благоустроени улици в село Левуново.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене