Племенникът на Ненко Темелков – Станислав Владимиров с най-големи шансове в БСП да се бори за кметския стол на Перник

131-01-11-Станислав-Владимиров

Племенникът на червения вожд Ненко Темелков – Станислав Владимиров е с най-големи шансове да бъде излъчен за кандидат-кмет на Перник от БСП. Повече от 10 засега са кандитатурите, издигнати от основните партийни организации на БСП за кмет на Перник, стана ясно на проведеното заседание на Общинския съвет в града. Номинациите не са приключили, тъй като има още партийни организации, които не са провели форумите си. Най-известните партийни членове, номинирани за кмет на общината, са организационният секретар на БСП Станислав Владимиров, който е организационен секретар на БСП, бившият областен управител инж. Михаил Михайлов, бившият директор на някогашния завод „Стомана“ Стефан Стаменков, бившият шеф на „Български пощи“ Валентин Петков. Доста номинации е получил и учителят Ангел Малинов, за когото няма да е изненада, ако бъде предложен за кмет на квартал „Изток“. Номиниран е и Петър Янков, който е представител на коалиционен партньор на БСП и е общински съветник от групата на левицата в момента.

На 11 юли ще се проведе областната конференция на партията, на която с тайно гласуване ще се избере кандидатът за кмет от номинираните. Има опция при предложение от делегатите гласуването да бъде и явно.

В номинациите за общински съветници има представители на БСП, на коалиционните партньори на партията, безпартийни. Сред номинираните има както нови имена, така и доста от сегашните общински съветници. Ясни са критериите, по които ще се изберат кандидат-съветниците. Те трябва да са политически зрели.

Станислав Владимиров бе депутат и зам.-кмет в екипа на покойната вече Росица Янакиева. През август м.г. Владимиров се върна на поста си в община Перник само за един ден, след което напусна работа.

Снимка:  Станислав Владимиров

Източник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене