Кр. Тагарева и д-р М. Радойкова вадят старите тефтери с активистите на царската партия в Пиринско

Бившият пиар на АУБ Станимир Илчев: НДСВ се връща на политическия терен, ситуацията в страната е катастрофална и непредсказуема

НДСВ тръгва към политически рестарт и активно участие на изборите. Това заяви вчера за „Струма“ съпредседателят на партията Станимир Илчев, когото попитахме дали се завръща НДСВ в политиката, каквото беше изявлението на проф. Огнян Герджиков, бивш председател на 39-ото народно събрание и ексслужебен  премиер.

„Ситуацията в страната е катастрофална и непредсказуема, поради което завръщането ни на политическия терен е повече от належащо. Проведохме заседание на Националния и Политическия съвет на НДСВ и насрочихме партиен конгрес през януари. Започваме да стягаме редиците по места, които някъде са в добра кондция, а в други са във ваканция. В Благоевград съм възложил на областния координатор на НДСВ Красимира Тагарева и д-р Мария Радойкова, която е лекар в Петрич, да извадят старите тефтери с телефонни номера и да започнат разговори с членове и симпатизанти. Това е моделът за възстановяване на организацията. Много ще разчитаме на опитните юристи, икономисти, преподаватели от старата вълна. Сред тях е и бившата депутатка от Благоевград Марина Дикова, която има адвокатска кантора в София. Последното участие на НДСВ беше на евроизборите през 2019 г., когато листата ни беше с млади кандидати със средна възраст 35 години, и се представихме добре.  Нашата цел е да се върне участието на хората с висока отговорност и добри политически и професионални познания. Ще ни бъде трудно, но когато една партия зададе трамплин на млади хора и съчетае опита на стари политици, ще има успех. Сега сме свидетели на феномена „Младеж от Харвард“, който не познава българската среда и историята от последните години. В момента се изисква политическа култура и коалиционен опит, който ще предадем, ако влезем в парламента“, заяви Станимир Илчев, който е съпредседател на НДСВ заедно с ексдепутатите Олимпи Кътев и Съби Събев.  Припомняме, че неговата политическа кариера започна преди 21 г. от Благоевград, където до 2001 г. беше директор на отдел „Връзки с обществеността” в АУБ. Станимир Илчев беше два пъти народен представител като в 39-ото НС бе избран от листата в Благоевград, а в 40-ото НС от Габрово, като впоследствие беше два пъти и евродепутат.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА 

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене