Продължава разчистването на свлачището в Кресненското дефиле

73117-632x358

Продължава разчистването на свлачището на главен път Е-79 в района на Кресненското дефиле, непосредствено преди малкия тунел на пътя за Гърция. За преминаващите по международното трасе е въведен обиколен път около самото свлачище. Поставени са необходимите пътни знаци, като през деня на място има и полицейски служител който да регулира трафика.

Отклоняването на основния трафик по стеснения участък често води до образуване на колони от автомобили в района. Вечер има и осветителни предпазни мерки, които сигнализират. В района преминава и често автопатрул, който помага за регулиране на движението. От полицията отправят апел към всички пътуващи да шофират със съобразена скорост и безопасна дистанция при преминаване на участъка.

Движението по главен път Е-79 е спокойно, няма задръствания или образуване на колони от автомобили. Временно е затворено едното платно от километър 354 до километър 356, движението се пренасочва по временно изградения обходен път. По автомагистрала „Струма” от км 317+550 до км 318+500 лявото платно, участъкът Дупница-Долна Диканя, е въведено ограничено движение в аварийна и активна ленти, поради появили се пукнатини и извършване на неотложни ремонтни работи по пътните банкети и отводнителните системи.

Движението се осъществява в изпреварващата лента. Движението от Долна Диканя до Дупница в посока София се пренасочва по път I-1 Дупница-Долна Диканя. Отбиването на движението започва при 319-ти км и се включва отново в автомагистрала „Струма“ при 305-ти км при пътна връзка Долна Диканя. В посока Дупница движението се извършва по автомагистралата без отбиване. Временната организация на движението се налага, поради извършване на ремонтни дейности.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене