Най-известният български форум BG-MAMMA продължи да недоволства от туризма в Югозапада: Вилен комплекс „Тризнаци“ – Лещен?! В никакъв случай не стъпвайте там!

Кореспонденция, Лили ЦВЕТКОВА

BRAINBUG

Резервирахме една къща в комплекса (3 самостоя­телни къщи за 8-10 човека), на цена 1200 лв за 3 дни при редовна цена 600 лв. за 3 нощувки ама нали са праз­ници, трябва да ни одрусат. След кошмарно 11 часово пътуване на 30.12 пристига­ме и нямаме вода. Хостеса­та идва и обяснява, че това рядко се случва за по 2 часа да няма вода и ще я пуснат скоро. Бърза да прибере ос­татъка от парите и замина­ва. На 31ви още няма вода и й звъним, защото тя каза да й се обаждаме ако има проблем с водата, да звъни на кметицата да го оправя. Не ни вдига. Благоволяват да ни пратят резервоар око­ло половин кубик за 3 къщи некъпани хора, за всички .За да си измием чиниите, да се изкъпем, да си пус­нем най-накрая водата в то­алетните, да си приготвим празничната вечеря. След 40 минути водата спира от­ново. Добре че обикаляхме околните села да се молим да се изкъпем в някой хо­тел и поне това успяхме да направим иначе и чинии­те нямаше да можем да си измием.Човекът, който ни носи вода казва, че непре­къснато е така( т.е. госпожа­та най-нагло ни е излъгала , за да й дадем парите и да изчезне…) Позасмива се и решава да ни зарадва, че и тока винаги спира на 31 ве­черта. Не му вярваме ама спира- няколко пъти, слава Богу за кратко. Изкупи­хме минералната вода от селото. Превърнахме се на водоноски. Госпожата бла­говолява да ни вдигне те­лефона на 31 надвечер и да ни каже, че утре ще говорим и мислим за компенсации- сега празнувала. А ние как да празнуваме?!Звъним й на другия ден. Благоволява да вдигне към обяд . Питаме какво става с компенсация­та, казва „Да бе аз цяла ве­чер за вашата компенсация ще мисля“ и тръшва теле­фона. Звъним й ( и от трите къщи), не ни вдига. Изкар­ваме и първи януари с вода пусната за час.

Появява се на 2ри преди да заминем да види дали не сме драснали клечката на къщата. Обясняваме й колко е некоректна, как ни е лъгала след като е знаела за проблема. Тя се врътва и казва, че с такива първич­ни хора не може да говори ( е как да не сме първични, 3 дни без вода направо се върнахме стъпало назад в еволюцията и воняхме на австралопитеци), навън чу­вам как ни нарежда „Тия пък интелигенцията, каква вода искат, дошли са на село, не на хотел“ (хотел имаше, мал­ко по-надолу, с вода, на 3 пъти по-ниска цена от тази, която платихме тук).

Сами преценете дали да отидете там ако случайно го направите НЕ давайте пред­варително пари.

Ние между другото бяхме най-добре от трите къщи- в едната парното беше на макс и не можеше да спре, излизаше пара и беше сигур­но 40 градуса вътре. В дру­гата не работеше и беше -6 градуса, хората се изпораз­боляха. Искаха си парите. На 31 в 7 вечерта им казали ако искат да се махат и ще им върнат 1000 лв…

Честита Нова година! Бъ­дете здрави!

SUNSHINE-RAINBOW-LOLLIPOP

Изкарали сте си кошмар­но. Дамата която прибира парите даде ли касова бе­лежка, приходен ордер? Не може ли да подете сигнал за това? То си е измама…

BRAINBUG

Накарахме я да даде касов бон, не е в мен в момента, но мисля да видя поне фирма­та, защото въпросната гос­пожа отказа да ни свърже със собственик и загатна, че по-добре да не се занимава­ме, защото един вид не бил случаен човек. Дано поне на касовия бон да пише нещо, за да знам срещу кой да си подам жалбата. Малко съм скептична, че комисията за защита на потребителя може да направи нещо, но не знам към кой да се обър­на.

SUNSHINE-RAINBOW-LOLLIPOP

Освен в КПЗ, евентуално в Държавна агенция по тури­зъм?

И после министъра на ту­ризма и хотелиерите мрън­кат, че хората пътуват масо­во в Турция и Гърция…

RONALD

Много добра и полезна ин­формация. Само ще ви по­моля за линк към сайта на въпросните селски вилички.

Отделно – честно казано и през ум няма да ми мине за 1200 лв да ходя в някое супер забутано село, като Лещен, ясно е че работа­та понамирисва. Бай Х*й Мутраген е решил ден годи­на да изхрани. За 1200 лв. за 2 или 3 нощувки с кеф бих отишъл в далеч по-“бели­те“ от нас страни и техните столици – Белград, Букурещ, а защо не Атина или айде – поне гр. Солун. Ако идеята е мястото да е убито, разби­рай – девствено и горско – мои колеги бяха в Сърбия, на 150 км от София, с чудни ве­чери и блюда, иху-аху, а цена – почти двойно по-ниска от вашата.

Аман от българи пишман търговци!

POCTOR

За съжаление в Лещен има проблем с водата. Водо­провoдът не може да покрие нуждите на новопостроени­те къщи за гости. Ние мина­лата Нова Година минахме през същия филм там. При нас имаше вода, но само на 1 етаж. Налягането беше слабо и на 2 етаж на къща­та, в която бяме, баните не можеха да се ползват. Наля­гането се увеличаваше след като хазаинът звънеше на кмета… За около час беше ОК и после пак спадаше. На­истина абсурдна история. Цените на къщите за Нова Година са много високи, но заради тези неуредици в се­лото не могат да гарантират на хората нормални усло­вия. Така туризъм не се пра­ви! Много красив район, но ние повече няма да се вър­нем. Един опит ни стига.

BRAINBUG

Да прави сте за цената, ви­сока е. Цяла България сме обиколили, винаги по къщи за гости сме били, винаги хората са били коректни. За съжаление тук сме свикна­ли по празниците да ни наду­ват двойно цените. Решихме да отидем някъде почти ин­цидентно, нямаше време да търсим оферти за чужбина, част от компани­ята зами­нават да живеят в друга страна и искахме да си на­правим бенефис един вид някъде на хубаво място… Една част искаха и ски да карат, а Добринище и Бан­ско са що годе близо.

Самата къща беше хуба­ва и на снимките и на живо ама… Греда. Как да предпо­ложим, че някой ще вкара толкова пари да построи нещо, а няма да се погрижи поне вода да има. Между другото и за интернета излъ­гаха- нямаше. Уж прекарали на половина ама после се от­казали ама не знам си какво Но това беше бял кахър.

Ще пробваме да си взе­мем част от парите, дано да успеем

DOCHEVASILVIA

Уважаеми почитатели на българския туризъм, обръ­щам се към Вас в началото на 2017 година с много го­ляма горчивина и огромно разочарование от Вилен комплекс „Тризнаци“ село Лещен.Призова­вам Ви НИКОГА, АМА НИКОГА ДА НЕ СТЪПВАТЕ НА ТОВА МЯСТО!На 30.12.2016 година бяхме посрещна­ти от жена на име Kristina Mladenova (фейсбук) в 20.00 часа вечерта. Беше много любезна и усмихната и побър­за да вземе цяла­та сума за къщата 1200лв.Междувременно стана ясно , че няма вода и бахме уверени, че пробле­ма ще се реши най-много до 2 часа….и така изкарах­ме трите Новогодишни дни. Стоеше и ни гледаше и най- нагло ни лъжеше, че всичко ще бъде наред. Оказа се , че цялото село има генерален проблем с водата и всички коректни собственици са се погрижили със собствени хидрофлори да осигуряват вода на гостите си!!!Но не и тези! Никога през живота си несъм виждала по-нагли и безочливи хора,които на всичкото отгоре първите ча­сове се криеха и не вдигаха телефона!Благодарна съм на Господ и Съдбата , че не бяхме взели с нас децата си ( на възраст между 1 и 5 го­дини) и да бъдем поставени в тези ужасни условия! Тряб­ваше да им се молим за вода и дърва след като сме пла­тили 1200лв!!! Най-искренно им пожелавам тъпкано да им се върне и да попаднат в подобна ситуация!

Бел. ред. – Запазени са ори­гиналният правопис и пункту­ация на участниците в диску­сията!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене