Мариан Бачев и Георги Стайков отново замесени в „BG Криминале”

110897-bg-kriminale-02

Иво Сиромахов: „Това е една “хубава история, ама българска”. У нас всичко се случва по различен начин, по нашенски, всичко успяваме да побългарим.”

След успешните турнета на „BG Криминале” в градовете София и Пловдив, през този месец представлението отново е на благоевградска сцена.

На 26.05.15г. /вторник/, от 19:00 часа ще припомним идеята на режисьора Борис Панкин, че „Правим това криминале в подкрепа на хората. Единственият начин да облекчим ежедневието им, е да ги накараме да се усмихнат!”

Борис Панкин е познат на зрителя със своите успешни режисьорски проекти – “КОСА”, “АХ, ТОЗИ ДЖАЗ!”, “ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ”, “САКО ОТ ВЕЛУР”, “ЧОВЕКЪТ ОТ ЛА МАНЧА”, “ОПЕРАЦИЯТА” и други.

Мариан Бачев и Георги Стайков влизат в образите на частния детектив Вили Велинов и амбициозния криминален журналист Павел.

Ето как представи главните персонажи авторът на пиесата, Иво Сиромахов: „Това е история за  едни малки хора, които се разминават с големите си мечти – да бъдат известни, да бъдат герои, да бъдат звезди, да изживеят своите 15 минути слава.”

Сцената се превръща в пиано бар с много музика, златни български шлагери, фатални жени, секси мъже – коктейл от емоции, поразяващо смешен коктейл от емоции.

 Оттук започват или свършват всички престъпления в града. Тук се срещаме с Буба, за която Вили Велинов /Георги Стайков/ казва: „Когато я видях за пръв път си казах, че ще си имам големи проблеми с нея …”.

Нина Болгар отново е на сцената в образа на заможната реститутка Сидония Карагьозова, чиито е пиано бара, в който се  развива действието.

Представлението ни среща с историите на пластичен хирург /Лъчезар Кацарски/, секретарка от президентството /Божана Косева/, брат – близнак на сериен убиец /Теодор Куков/ и куп други образи.

 

Участват: Мариан Бачев, Георги Стайков, Нина Болгар, Мартина Апостолова, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Александър Митев, Милена Копралева, Божана Косева, Николай Бързаков

 

Музикален директор – ПЕТЪР РАДЕВСКИ

 Сценография, костюми, мултимедия – „Бюро за пространствени решения”

с художници: АДЕЛАИДА МАНАСИЕВА и КАЛОЯН ПАНОВ – ПАНОТО

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене