Кюстендилските граничари Венцислав Доганов и Йордан Ашиков са загиналите при катастрофата на АМ „Тракия“

111529-katastrofa-trakia

Полицаите от Граничен полицейски участък-Гюешево Венцислав Доганов, на 46 години, и Йордан Ашиков (35 г.) са загиналите при тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия” вчера, пише вестник „Вяра“ в днешния си брой. Венцислав Доганов има син и дъщеря.

„Двамата колеги са се връщали от ротацията на българо-турската граница при Елхово. Там ние се редуваме през 15 дни. Знам, че колегата Доганов е семеен, но не знам подробности, другият казаха, че не е семеен. Колегите са пътували с микробус на Гранична полиция, връщали са се от командировка. Всичките са кюстендилци, ранените са вероятно четирима и им се правят прегледи в старозагорската болница“, сподели техен колега.

„Да, много добре го познавам Венци Доганов, не мога да повярвам. Той бе редовен по спортните площадки заради сина си“, казва негова близка, разбрала трагичната вест.

Новият шеф на Гранична полиция в Кюстендил Васил Митов не бе открит за коментар, тъй като телефонът му бе извън обхват. Главният секретар на МВР Георги Костов пред „Вяра” отказа да се ангажира с имената на граничните полицаи, преди да са уведомени техните близки. 

Както E79news писа катастрофата е станала на 236-и км от АМ „Тракия” в района на Нова Загора, в посока София. Микробусът със униформените се е ударил странично в товарен автомобил, пътуващ в същата посока, след което се е завъртял и се е обърнал. Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене