Плевнелиев влезе за минути в Северна Корея

111531-plevneliev-koreia

За минута- две президентът Росен Плевнелиев посети Северна Корея, макар и неофициално, пише standartnews.com. Това се случи по време на визитата му в демитализираната зона между Северна и Южна Корея. На самата бразда между двете държави президентът ни разгледа военна постройка, чиито две половини бяха в различни държави.

Докато държавният глава разглеждаше зоната и слушаше разказите на американските войници, които я пазят журналистите и делегацията снимаха севернокорейската територия. В отговор от заставата отсреща също излязоха двама севернокорейски войници, повикани от колегата си на пост и снимаха поотделно всеки един от родната делегация.

Демитализираната зона е една от най-охраняваните в света ,противно на това, което подсказва заглавието й. Покрай шосето се редят минни полета, барикади и други типични за война съоръжения.

На Плевнелиев и делегацията бяха показани виждащите се гранични застави на Корейската народно-демократическа република /КНДР/. Както и известното като пропагандно село. В него не живее нито един севернокореец, а красивите сгради са бутафорни. Единственият признак на живот е усиленото до краен предел радио, на което се чуват пропагандни песни. Отдавна не ги бяхме чували, може би са в чест на българският президент, шегуваха се американските военни.

 

На държавният глава бе показан и мостът на невъзвръщенците. На него са били разменяни пленници между Северна и Южна Корея след края на войната, като всеки е имал право да избира в коя страна да остане и множеството е предпочело южната държава.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене