Бивши футболисти на „Пирин“ Гоце Делчев спасиха отбора си от изпадане в Кипър

111374-agia-napa-panaiotovБившият футболист на „Пирин“ Гоце Делчев Васил Панайотов и отборът му „Агиа Напа“ ще играят поне още един сезон в кипърският елит. Въпреки че това е едва първият сезон на скромния отбор в елита на острова на Афродита, тимът направи страхотен пролетен полусезон и след серия от добри мачове във втората шестица оцеля.

В среща от поредния кръг вчера „Агиа Напа“ направи 0:0 с „Докса“ и това бе достатъчно след мача да бъде отпразнувано оцеляването в първа лига. В предишния кръг с гол именно на Панайотов , отборът му победи с 1:0 бившият отбор на Ивайло Петев АЕЛ Лимасол и направи така важната крачка към оставането в първа лига.

Това безспорно е голям успех за скромния отбор от малкия кипърски курорт.Той вече е и голмайстор на тима с 5 гола , след продажбата на реализатор №1 Калухидис. Освен Васил Панайотов в „Агиа Напа“ играе още един бивш футболист на „Пирин“ Гоце Делчев – Веселин Марчев.

Към Панайотов който на три пъти попада  в отбора на кръга много сериозен интерес проявява местния гранд и най-популярен отбор в Кипър – „Омония“ Никозия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене