Ексклузивно! Борислав Михайлов подаде оставка: Изключително горд съм от постигнатото!

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка! Tой изтъкна, че е горд от постигнатото като ръководител на родния футбол, изреждайки какво е направила централата в последните години.

„Tук ми изглежда по-нормално да можем да общуваме, отколкото последните дни. За да сте спокойни всичките – подадох оставка!“, започна Михайлов на брифинга в централата на БФС.

„Изключително горд съм от постигнатото. Работих в ненормални условия. Това са факти и никой не може да ги оспорва. Имате оставката ми!“, обяви той.

„Аз и ръководството на БФС бяхме подложени на нечуван натиск с клевети и лъжи. Въпреки това изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на нивото, на което всички искаме. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено“, подчерта той.

„БФС е една от първите организации с дигитализирано първенство. Въведохме система за развитие на таланти, вършехме всичко в полза на клубовете. Написахме анекс в договора с телевизионните права, с което приходите за клубовете ще нараснат с над 30%“, обясни още Михайлов.

„Инвестирахме време и ресурси в развитието на женския футбол. Продължихме инвестициите в инфраструктурни проекти. Само в последните 2 години бяха направени 19 терена“, добави още той.

„Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на българското първенство. Структурата на БФС е съставена от млади и кадърни хора“, подчерта Михайлов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене