Кървав ад на пътя за Яхиново! ПОТРЕСАВАЩИТЕ ФАКТИ ОКОЛО КАТАСТРОФАТА-СНИМКИ И УЖАСЯВАЩИ ДЕТАЙЛИ! ПЪЛЕН ОБЗОР! САМО В ТОП ПРЕСА !

660_4467b083bb2b02fbca69e6a5081652e0Жестока катастрофа стана в района на Дупница малко преди 18 ч. в неделя на 10 май. Лек автомобил се е ударил в стълб на разклона за село Яхиново, на пътя Дупница-Самоков.

Вследствие на удара е последвал токов удар. Загинали са пешеходци и младежи от катастрофиралата кола. Жертвите са 5.

Колата била толкова смачкана, че е нямало как да останат живи хората, които са били в нея.

Местопроизшествието все още се обслужва, не са ясни причините, довели до инцидента. Предполага се обаче, че пешеходецът е преминал пред колата, а скоростта й е била толкова голяма, че спирането е било невъзможно. При опита да отклони удара, шофьорът се е забил в стълб. 20150510.dtcroedoyx

Всичко било в кръв, инцидентът довел до сериозно задръстване в неделния ден, когато хората се прибирали по родните места.

Очевидци на катастрофата разказват, че гледката е била ужасна.2110802321

Жена от Яхиново, пред чиято къща е станала зловещата катастрофа смята, че над мястото тежи прокоба, след като точно тук стават толкова произшествия. Това става ясно от нейно интервю пред бТВ. „Чухме удар, излязохме веднага и със съпруга ми извадихме живото момче, останалите бяха така заклещени, че трябваше да дойдат полицаите, за да ги извадят”. Това казва свидетелка на страховитата катастрофа в Яхиново. Жената е била свидетел на четири катастрофи пред къщата си само за последните месеци, защото по този участък се кара с много висока скорост.IMG_6682-1024x768

Шофьорът на колата е взел книжка преди два-три месеца, става ясно още от разговор с жители на Яхиново. Улицата е известна с развиването на висока скорост, километражът на катастрофиралата кола е бил закован на 180 километра в час, казват още хората. Според тях улицата е използвана понякога и за гонки на автомобили и сега трябва да се вземат мерки, да се сложат ограничители на скоростта.photo_verybig_1430777

„Не очаквах, че ще стане нещо. Голфът се подхлъзна на мокрия път”, признава Светослав. Той е сред малкото късметлии, излезли живо от страшната катастрофа. „Пихме преди да се качим на колата, шофьорът също.” Момчето признава, че компанията е празнувала и алкохол се е лял, след което са се качили на колата и са тръгнали.

„Празнувахме и пихме, след това се качихме на колата… Те пиха, пиха и возихме се и на връщане стана белята”, казва Светослав.

Емил и Мариан

Емил и Мариан

По думите му автомобилът се е движел с висока скорост, но никой не е очаквал да стане нещо. „От мокрия път залитна колата, усетих, че се преобръщаме и от този момент всичко ми е на магия”, допълва оцелелият.

Катастрофиралата кола е била забелязана преди фаталния удар да кара с висока скорост в Яхиново, но никой не се е намесил, защото това се е случвало често точно тук.

Емил и Мариан са две от момчетата, които издъхнаха в смразяващата катастрофа. Двамата младежи бяха пометени от пияния шофьор на голфа-убиец. Родителите им са в шок и още не могат да повярват, че никога вече няма да ги прегърнат и целунат.

Приятелите им също не крият сълзите си. А само след няколко дни двамата щяха да са абитуриенти.Жената, пред чиято къща е станала катастрофата в Яхиново

Запознати казват, че само преди 2 месеца полицаи от Пътен контрол Дупница са направили предложение до Общинската комисия по безопасност на движението на тази улица в село Яхиново да бъдат поставени изкуствени неравности. Това, обаче не се е случило.

След нелепия, трагичен инцидент Фейсбук „почерня” от траурните ленти на приятелите на загиналите младежи. „Почивайте в мир, момчета… Отново не трябваше това да се случва”, пише Росица Стоилкова, която е познавала и четиримата.

При инцидента са ранени и двама души. Те са откарани в „Пирогов”.изтеглен файл

Поредната трагедия в дупнишкото село Яхиново продължи черната серия от смъртни случаи с млади хора от началото на годината. До момента 10 са загиналите при нелепи пътни инциденти жители на общината. Серията започна в началото на годината, когато младо момче от село Яхиново загина след като катастрофира с ТИР в Америка, февруари бе месец на траур в Дупница след смъртта на трима приятели гастарбайтери, загинали в тежка катастрофа в Италия, преди седмици с мотор се разби отново младо момче от Дупница.

Емил, Мариан, и още две момчета на 15 и 16 години и една 40-годишна жена са мъртви.

Кой ще изтрие сълзите на близките им? Кой ще понесе отговорност за това, че поредните невинни млади българи отиват в гроба, вместо да се радват на живота си.

Агенция toppresa.com изказва най-искрените си съболезнования на родителите, приятелите и познатите на загиналите в катастрофата наши сънародници.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене