Републиканският шампион по карате, син на охранителя-експолицай П. Алексиев – Красимир, наръган с нож

Републиканският шампион, треньор по карате и абсолвент по право Красимир Алексиев от Благоевград е наръган с нож, приятелят му Чавдар Марков при опита си да го отърве от повторно пробождане е със срязана ръка от предмишницата до дланта при масов бой посред бял ден пред кафене „Какао“ в центъра на Разлог.

Чичото на Красимир – Николай Фарфаров, преподавател по физическо възпитание и спорт в Разлог, който по време на инцидента бил с 24-годишния си племеник, минути след нападението получил по телефона заплаха за убийство.

Екшънът се разиграл в събота около 11,30 часа, когато след разменени реплики между двете компании – тази на Кр. Алексиев и на братята от Разлог Петър и Владимир Велеви, се стигнало до размяната на юмруци. В мелето Красимир е наръган с нож в гърба. Той изпаднал в шок и загубил съзнание. Незабавно му е оказана първа помощ в Спешен център – Разлог, където е свикан лекарски екип за интервенеция на раната.

Причините за сбиването между двете компании се изясняват от компетентните органи.

Вчера, 24 часа след инцидента, Кр. Алексиев превъзмогна силната болка и разказа пред репортер на „Струма“:

„Бях на гости в Разлог на чичо си Николай, компания от 5 човека излязохме на разходка в центъра на града. Спрях колата на паркинг и при преминаването ни покрай заведението на главната улица десетина едри мъже започнаха да ни провокират: „Какво се правите, че не ни забелязвате?!”. Ние продължихме, но заплахите не спряха: „Елате бе, елате да ви видим какви сте вие, ей, мухльовци!”. Почти бяхме отминали тяхната маса, когато единият ме замери с метален стол по главата и рамото, докато се опомня, ме заобиколиха и нападнаха… Опитах се да се отбранявам, жените от съседните маси се разпищяха…

Видях смъртта с очите си, разминах се на косъм, единият от братя Велеви – Петър, ме наръга в гръб в крака с автоматичен нож, видях острието, когато се обърнах, то бе дълго около 15 см, посегна и замахна да ме наръга повторно. Имах огромен късмет, моят приятел Чавдар предотврати повторен удар с ножа, който можеше и да е фатален. Всичко стана неочаквано.

Първо усетих топлина и парене, болката идва после, когато видях окървавената си ръка, разбрах какво се е случило с мен, паднах на земята, а той продължаваше да крещи: „Елате, ще ви заколя!”. После съм изпаднал в шок, как съм стигнал с чичо ми до филиала на Спешна помощ в Разлог не зная, губят ми се някои моменти.

Надявам се компетентните органи да си свършат работата, те са единствената ми опора в създалата се ситуация, жертва съм на хора от сивия сектор, които започнаха открита война с нас. Никога не съм вярвал, че ще попадна в подобна ситуация с лица, които се приемат за „силните на деня“, познавам ги само по физиономия, сред тях Николай Попниколов, Асен, Любо Каназирев. Знам, че от тях често има оплаквания, наши охранители им правят забележки за поведението им. Но личен мотив определено няма. Моите приоритети са съвсем различни от техните, не пия и не пуша, не съм конфликтен, с тях няма какво да деля. Сега завърших право и имам други цели в живота си, уча и спортувам.

В момента не мога да се движа без чужда помощ, раната е дълбока 6 см, имам поставени над 10-12 шева, не избрах да остана в болница, защото съм притеснен. Страхувам се и за брат ми, който е тийнейджър. В спорта, а и от родителите си съм възпитан на издръжливост и силен дух, но за такава агресия, и то без причини, определно не съм подготвен. Вярвам в Бог и в доброто, и не на последно място благодаря на всички, които ми се обадиха по телефона, за да ме подкрепят морално в тежкия момент.

Очаквам още провокации от страна на нападателите, те по всякакъв начин ще се опитат да излязат невинни, но хората в района ги познават и определено се страхуват от тях”, заключи разказа си Красимир Алексиев.

Адвокатът на пострадалия – Асен Вакареев, поясни: „Касае се за нападение с хладно оръжие, като нападателят е целял и е можел да причини още телесни повреди. Деянието е извършено показно и демонстративно на публично място. Внесена е жалба в полицията, днес подаваме и в прокуратурата. В събота до 18,00 часа лицата от компанията на нападателя не ги видях в сградата на полицията, по същото време Николай Фарфаров получи заплаха за убийство по телефона от Явор Мандраджиев, с прякор Явата: „Като се прибера, ще ти падне главата!”.

Тези лица са с противообществени прояви, тяхното поведение говори за чувство за безнаказаност. Действат с изключителна дързост, което е притеснително в държава с установен правов ред, не се съобразяват с институциите”, заключи адв. Вакареев.

Днес пострадалият Кр. Алексиев е на контролен преглед при специалист, предстои и преглед при съдебен лекар.

Красимир е живял в Разлог като малък, той е известен в региона спортист има школа по карате „Асикс“, син е на собственика на охранителна фирма „Елос“ Пене Алексиев, експолицай от ОД на МВР – Благоевград, майката Ваня е педагогически съветник в Математическата гимназия в областния град на Пиринско.

Версията на другите участници в масовото меле е коренно различна. От заведението, където се е разиграла сцената, вчера отказаха коментар. Репортер на „Струма“ се свърза по телефона с единия от участниците в боя – Владимир Велев, който категорично отрече той и брат му Петър да са виновни за случилото се.

„Истината е, че не ние сме нападателите, а другите“, каза Вл. Велев и допълни: „Аз и брат ми заедно с двама наши приятели си пиехме кафе и си седяхме спокойно на масата. Изведнъж те дойдоха и ни нападнаха. Ние дори не сме очаквали и не бяхме подготвени за това, но те явно бяха много добре организирани. Има камери и лесно може да се провери какво точно се е случило и кой как се е държал и какво е правил. Заведението беше пълно с хора и има много свидетели, които могат да разкажат за случилото се. Така че ние няма от какво да се притесняваме и какво да крием. Всеки ден си пием кафето там, всички ни познават, целият персонал”, разказа Велев. „Никой от нас нямаше нож, брадва, бокс или какъвто и да е друг предмет, който да е използван. Както казах вече, ние не очаквахме да ни нападнат, камо ли да сме били подготвени за това. Нямаме основание да носим такива неща, за да се защитаваме, а и не сме имали никакви взаимоотношения с хората, които ни нападнаха”, беше категоричен Владимир Велев.

Очевидец на случилото се, който пожела да остане анонимен заради сигурността си, разказа почти същата версия. Той сподели, че братя Велеви си седели спокойно на една от масите, когато на паркинга до кафенето спрели три коли, от които слезли група мъже и се отправили направо към тях. С думите: „Ние докога ще се разправяме с теб?!“, се обърнали към току-що пристигналия там мъж на име Асен. Всички скочили, започнали да се бутат, отдръпнали се встрани към тревните площи и там боят се развихрил.

„Познавам бегло Асен и дори не знам кога е дошъл, явно са пристигнали по едно и също време. Дали той има някакви взаимоотношения с нападателите ни, не мога да кажа. Доста моменти ми се губят“, каза Велев.

Очевидецът разказа още, че е видял Вл. Велев да лежи и приятелите му го сложили на пейка да легне. Поискали от заведението вода, за да го напръскат, след това го закарали в болница.

Служители на РУП- Разлог все още работят по изясняване причините за боя, както и коя от двете компании е виновна за грозната сцена, разиграла се пред очите на десетки посетители, сред тях и майки с деца. Предстоят разпити на участниците в боя и очевидци на инцидента. Иззети са и записите от камерите на заведението.//struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене