ГЛАСЪТ НА НАРОДА – Искам Думата!


IskamDumata

Здравейте, Топ Преса
Аз съм ваша редовна читателка, следя Ви от около година и с нетърпение очаквам всеки нов брой. Вие сте оригинална и различна медия. Пожелавам Ви да бъдете все такива независими и истински.
Искам да споделя нещо с вас и вашите читателите. Не знам дали съм права затова и не направих скандал. Името ми е Надежда Георгиева, живея в Благоевград и съм на 42 години. Аз съм вярващ човек и често ходя в църквата в „Въведение Богородично“ кв. Вароша. Това място е много успокояващо и същевременно много зареждащо. Но ме отвращава бизнеса в българските църкви… Заради бизнесът ми, който имам, често ми се налага да пътувам до съседна Гърция. Там ходя и паля свещичка за здраве в “Свети Димитър”, най-голямата православна църква в град Солун. Предполагам много от читателите са били там и навярно им е направило впечатление, че там има много свещи оставени, а под тях има едни кутии с процеп за монети и там всеки оставя колкото поиска. Ако е по заможен слага повече, ако няма възможност… има варианти в които и да не можеш да отделиш и стотинка, означава ли това че нямаш място в църквата? Там бизнес с Бог не се прави… А сме само на 200 километра разстояние.
Та да си дойда на думата, влязох с дъщеря ми в църквата „Въведение Богородично“ и запалих една свещичка от 50 стотинки. Държах я в ръка, молех се… За здравето на децата и на внучето… Пред мен мина една жена, служителка в църквата и започна да събира горящите свещи… Защо ли…? Събра ги, угаси ги и ги хвърли в някакъв метален съд, до свещника… Това ми направи много грозно впечатление и реших да направя снимка с мобилния. Макар и не толкоз качествена. На снимката се вижда, че всички свещи са с размер над 10 см. , което е жалко. Идеята е да платиш и да я запалиш, после служителката минава угася ги и ги слага отново за претопявате… Отвратителен бизнес…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Sveshti_BL

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене