БСП Благоевград чества тържествено 9 май – Ден на победата и Ден на Европа

BSP_BL-9-Mai
БСП Благоевград поднесе цветя на Братската могила в чест на 70 години от победата над фашизма. Събитието беше уважено от заместник търговски представител на Русия за България Олег Муравьов, който прочете тържествено слово на български, в което напомни, че никога няма да забравим подвига на нашите дядовци и бащи отстояли независимостта на нашите страни и правото на хората на живот.
„Девети май носи в себе си значими послания – той е ден на преклонение и почит, той е ден на равносметка, той е ден на победата, на съзиданието над разрушението, той е ден на победата на живота над смъртта, той е ден на победата, на доброто над злото”, изрази почитта си към празника Областния председател на Младежкото обединение на БСП Благоевград Антон Асийски. За музикалното оформление на събитието се погрижиха младите дами – Лидия Везенкова и Мира Митова, които изпяха песни на български език и на руски език.
От там тръгна шествие към Драматичния театър „Н. Вапцаров”, където съвместно с Руския клуб се проведе концерт с богата програма в чест на Денят на победата. След приключване на концерта д-р Владимир Пандев, председател на ОбС на БСП Благоевград, честити на всички Денят на победата и Денят на Европа.

BSP_BL-9-Mai-3 BSP_BL-9-Mai-2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене