Скандалният бивш митничар, дал „личен подарък“ на Пламен Узунов, обясни какво е имало в плика

Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни Петков

Нови въпросителни около президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов. Както БЛИЦ писа вчера гръмна скандал след разпространи видеозапис със среща между него и бившия шеф на Агенция „Митници” Петко Петков. В разпространените кадри се вижда как Петков предава плик на Узунов по време на разговор в столично заведение.

Видеозаписът е от охранителна камера в заведение. Петко Петков обясни, че с Узунов са лични приятели, цитиран от Нова телевизия.

„Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни Петков.

Разговорът, заснет с камера, бил личен.

„За митници няма какво да говорим. Аз съм напуснал преди 10 години и нямам никакво отношение, освен това, че се познавам с хората там”, каза Петков.

Това, което даде повод за различни тълкувания е пликът, който Узунов получава от Петков.

„В него имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро“, каза още Петков.

Телефоните пък били оставени в страни не от конспиративни подбуди, а… за да се зареждат (макар да не се виждат кабели – б.р.). „Мога да седна и с Бойко Борисов ако искам. Аз си сядам, пия си кафе, говоря си, за мен приятелството е над всичко. И ако някой търси под вола теле, просто няма да намери това теле, което търси“, заяви бившият митничар и пред bTV.

На видеото се вижда още, че двамата събеседници оставят телефоните си на бара.

„За да си заредим телефоните, там има зарядни устройства, може да минете през заведението, да видите. Ние, ако имаме нещо да си говорим с Пламен Узунов, според конспирацията, която се развива в момента, дали бихме си позволили да си говорим в заведението. Това е смешно”,

Петков смята, че изкараните записи са атака срещу Пламен Узунов.

Петко Петков коментира пред БНТ, че обмисля да заведе дело срещу сайта публикувал записа, заради внушенията, които правят. „Ако някой реши да уважи свой приятел с бутилка алкохол, кутия пури, аз мисля че няма никаква корупция. Това не са нито кюлчета, нито пачки с евро. Съвсем обикновен жест, нормален, човешки към човек, който в един тежък момент за мен ми е помогнал“, каза Петко Петков.

„Според мен целта е да бъде уязвен Узунов по брутален начин”, заяви той. И се закани, че ще съди всички, които пишат компромати по негов адрес.

Официален отговор имаше и от президентството. В него заявяват, че „не коментират манипулации”.

Веднага последва и реакция от ГЕРБ.

„Коментарът от президентството не е валиден, защото те не дължат отговор на нас, а на цялото общество. Той е бивш началник на столичната Митница в най-мътните години – в края на 90-те, когато Самоковеца правеше най-голямата контрабанда в историята на България”, заяви Тома Биков.

https://www.vbox7.com/play:b926831f07

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене