Гърците предадоха на прокуратурата в Петрич опасен рецидивист: Арестуваха наркотрафикант, издирван за изнасилване с европейска заповед

полиция-белезници

Нашенецът търгувал с дрога у съседите, закопчан в момент на сделка

Български гражданин е открит и задържан в съседна Гърция с европейска заповед за арест. Там нашенецът с фамилията Манолов е арестуван в момент на разпространяване на наркотици. Всъщност, той е прекосил граничният пункт при Кулата с фалшив документ за самоличност, след като избягал от родното правосъдие, което го издирва за извършено изнасилване.

За кратък период от време той е успял да се укрие в Гърция, прикривайки следите си по престъпното деяние в съседната държава. Спипан е от спец частите в момент, в който опитвал да пласира дрога. Така той е заловен и предаден на нашите служби. Те го закопчали с белезници и отвели в най-близкия затвор в Бобов дол. Гръцките власти са готови да съдействат по всякакъв начин на петричката прокуратура. Тя е в процес на повдигане на обвинение за нелегалното му преминаване на държавната ни граници и за фалшив документ за самоличност.

Интересното е, че същият рецидивист е осъждан и в Гърция, но за разпространение на наркотични вещества. Тамошните официални власти са склонни да предоставят всички веществени доказателства, които представляват интерес за държавното обвинение в Петрич. Това е един от многото случаи на взаимодействие между РПІ Петрич и гръцката полиция. В момента тече превод на обвинителния акт на нашенеца от гръцки език на български език, който се прави от спецченгета от ГУП.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене