Бойко Борисов: Абсолютна лъжа е твърдението за налагане на данък на българите и бизнесите, които отиват да почиват или инвестират в Гърция

578e6bc5579147a2d581ca77482ab7aa

Брюксел. Абсолютна лъжа е твърдението за налагане на данък на българите и бизнесите, които отиват да почиват или инвестират в Гърция. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов относно твърдение на гръцко издание, което е чуло премиерът да казва, че ще наложи реципрочен данък на българите, които отиват да почиват в Гърция и на бизнесите, които инвестират там, ако Гърция въведе данък. „Абсолютна лъжа. Първо гръцките министри нямат достъп до съвета, той е само за премиери, канцлери и президенти. Абсолютно такава тема не е обсъждана, това е абсолютна гръцка пропаганда. И то в лош стил”
На въпрос дали премиерът е разговарял с Алексис Ципрас, Борисов отговори: „Не, никакъв разговор с никой. За това казвам, че това е нагла лъжа. Не им отива да списание, вестник или каквото е да лъжат така. Не е имало никаква дискусия, никакъв разговор. 100% лъжа, долнопробна. Ако те докажат, че това е обратното на това, което казвам ще се извиня на центъра на Атина”, посочи премиерът.
Относно това дали е имало някакво притеснение от гръцка страна, че у нас идват да си влагат парите, защото е по-нисък данъчния режим, Борисов коментира: „В България идват, защото е по-стабилна. Имаме стабилна политика, стабилни финанси, ясен, прозрачен публичен сектор”.
Дали е имало претенции за нелоялна данъчна конкуренция от страна на Гърция, министър-председателят уточни „Не, не съм чул. Никой не е говорил с мен на такава тема. Напротив, преди месец се срещнахме с гръцкия бизнес в България-знаете инвестират хората, работят спокойно”. „Българите почиват там, техните хора идват тук за Великден добре дошли са. Това е просто една пропаганда, но това изглежда им се налага като стил вече”, посочи още Бойко Борисов.

www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене