Португалски евродепутат идва на посещение в Благоевград по покана на Андрей Новаков

Португалският евродепутат Лидия Перейра пристига на работно посещение в България на 20 и 21 януари по покана на своя колега от ЕНП и областен координатор на ПП ГЕРБ в област Благоевград Андрей Новаков.
Освен член на Европейския парламент, Лидия Перейра е и президент на младежката организация на Европейската народна партия (YEPP).

В първия ден от своето посещение Лидия Перейра ще проведе среща със заместник-председателя на Народното събрание и народен представител от Област Благоевград Росен Желязков. Двамата ще обсъдят сътрудничеството на Народното събрание с Европейския парламент и бъдещи възможности за сътрудничество конкретно в областта на младежките политики. Предвижда се и среща с кмета на община Благоевград Илко Стоянов.

На 20 януари в Благоевград Лидия Перейра ще участва в дискусия с млади хора, организирана от Андрей Новаков и европейския комисар по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел. Програмата на Перейра включва също разговор с председателя на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев и среща с млади хора от общините Сандански и Костенец.
Лидия Перейра е родена през 1991 г. Завършила икономика в университета в Коимбра (Португалия) и магистърска степен по европейски икономически изследвания от Европейския колеж (Брюж, Белгия). Избрана е за евродепутат през 2019 г. и оттогава участва в комисиите по икономически и парични въпроси, по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните, както и в делегациите за връзки с Китайската народна република и отношения със Съединените щати. Наскоро тя беше избрана в постоянната комисия по данъчни въпроси, в която е координатор на групата на ЕНП, а също така е включена в специалната подкомисия за борба с рака.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене