Ученици от ПМГ Яне Сандански бяха наградени на областния ученически конкурс „Родината се гордее с Вас

IMG_4656 (1)

На 19 март 2015 г. в конферентната зала на Община Благоевград – „22 септември” се проведе официалната церемония за награждаването на победителите в областния ученически конкурс за ученическо творчество на тема: „Родината се гордее с Вас. Хора като всички нас, но не съвсем!” Областният конкурс бе посветен на участието на военни дейци, гвардейци и доброволци от Пиринския край в Отечествената война (1944-1945 г.). Той бе организиран от Общински инициативен комитет за честване на 70 години от края на Втората световна война, Регионален исторически музей – Благоевград, Съюз на ветераните от войните на България – Областен съвет – Благоевград, Регионален инспекторат по образование – Благоевград и други.

ПМГ завоюва отново призови места и бе отличено като училище с най-много наградени ученици.DSCN3230

Гордост за нашето училище са учениците: Кристина Балтаджиева, ученичка от 10а клас, отличена на първо място в категория „Очерк“; Фатме Фета, ученичка от 10г клас, на първо място в категория „Разказ“; Николая Милчева, от 10в клас, на първо място в категория „Рисунка“; Михаил Мулячки от 10б клас, на второ място в категория „Реферат“; Мария Карталова от 10а клас, на второ място в категория „Реферат“; Цветелена Йокова от 10г клас, на трето място в категория „Разказ“. 

Техният научен ръководител г-жа Таня Трапова бе поздравена лично от организаторите на конкурса, за високото качество на разработките на нейните ученици и завоюваните първи места.

На престижното второ място в категория „Есе“ бе отличена ученичката Елена Цуцуманова, от 12б клас, с научен ръководител г-жа Боряна Вълчева.IMG_4681

Наградените ученици получиха грамоти и предметни награди за изключително доброто си представяне. Те имаха възможност да представят своите конкурсни разработки на специално организираната за целта кръгла маса на тема „Родината се гордее с Вас!“ Особено вълнуваща за тях бе и срещата с полковника от запаса – доц. д-р Станчо Станчев (Военна академия «Г.С. Раковски» –София), който им разказа за героизмът на Българската армия по време на Дравската епопея. Интересни за учениците факти представи и майор Сашко Хайтов от военно формирование 26 400 – Благоевград за участието на 14 пехотен македонски полк в бойните действия на Българската армия в заключителната фаза на Втората световна война.

Обогатени с нови знания и въодушевени от полученото признание, нашите ученици са ентусиазирани за участие в нови конкурси и предизвикателства.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене