Атанас Камбитов номиниран за кмет на месец март

109571-3-mart-blagoevgrad-2015-01

Участниците ще се надпреварват на тема „Честване на 137 години от Освобождението на България“

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов е сред номинираните за кмет на месец март. „Кмет на месеца“ е нова инициатива на порталът на българските общини – kmeta.bg. От днес започва надпреварата на тема „Честване на 137 години от Освобождението на България”.  Нямаше община, град и селце, в което да не се отбележи 3 март и да не се почете паметта на загиналите герои за свободата на България.  На места се правеха възстановки, на други патриотични концерти, но всеки кмет се стремеше  да съхрани и разпали още повече патриотизма и да припомни с какво българинът трябва да се гордее.

Освен д-р Атанас Камбитов в конкурса са номинирани още градоначалниците на Стара Загора,  Враца, Пловдив и Димитровград. За приза „Кмет на месеца” ще се конкурират и кметовете на общини с население под 20 000 жители: Симитли, Велики Преслав, Белоградчик, село Бов и село Ягодина

От днес до 31 март на сайта kmeta.bg може да дадете воя вот за кмета, чиято община най-достойно е отбелязала Освобожеднието на България според вас.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов заслужи мястото си в конкурса „Кмет на месеца“ заради организираните от общината поредица от събития, посветени на загиналите в освободителните войни.

Благоевградчани се събраха на „Паметен знак на Майор Орлински“ в градинката срещу централния вход на стадион „Христо Ботев“ в град, където преди 137 години са посрещнати руските освободителни войски. На паметната плоча се проведе ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност.

„Трети март е ден, в който най-силно се усещат чувствата на дълг, патриотизъм, смелост и стремеж, водили нашите предци в борбите за национално освобождение и обединение. Нека никога не забравяме историята си и точно тя да ни води към по-добро и светло бъдеще!“, каза в приветственото си слово градоначалникът. 

Тържествената програма продължи с шествие по улица „Трети март“, което се пренесе на площад „Македония“, където се състоя церемонията по издигане на Националния флаг и панихида на загиналите в Освободителната война, както и полагане на венци и цветя в знак на признателност. Програмата, посветена на 137 години от Освобождението на България продължи с обеден концерт на площад „Македония“. В него взеха участие състави към читалище „Никола Вапцаров – 1866“, Център по изкуствата и Общински младежки дом. Финалният щрих на празничния ден ще бъде поставен с вечерен концерт на площад „Македония“. В него се включиха Камерна опера – Благоевград, Биг Бенд – Благоевград и ансамбъл „Пирин“.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене