Слаб дъжд и сняг днес в Югозапада

джд и сняг

Месец март показа променливия си характер днес. След като вчера температурите бяха пролетни, днес почти на всякъде в Югозападна България вали слаб сняг. По късно снегът ще премине в дъжд.

Преди обяд над Източна България все още ще бъде предимно слънчево, но облачността и там ще се увеличи и в следобедните часове вече над цялата страна ще има значителна облачност. В Североизточна България ще има слаби валежи, предимно от сняг. Вятърът ще е слаб от север, в Източна България до умерен от северозапад. Максимални температури между 4° и 9°, в София около 7°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 8°, а минималната 2°, за Банско 6°/4°, Разлог 7°/4°, Дупница 8°/1°, Кюстендил 8°/0°, Перник 7°/-1°, Гоце Делчев 6°/4°, Сандански 2°/1° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 2°, а минималните до 1°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за март.

В планините ще има значителна облачност. Ще превали сняг. Вятърът по високите части ще е умерен от северозапад. Максимална температура на 1200 метра минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°. 

Над Черноморието преди обяд ще е слънчево, но облачността ще се увеличи и в следобедните часове вече ще е значителна. Глачно по северното крайбрежие ще превали дъжд, който ще се примесва със сняг. Максимални температури 5°-7°. Температура на морската вода е 6°-7°. Вълнение на морето ще бъде 3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене