Местния печат

печат

„Вяра“

Бракониери кълцат гората между Дупница и Бистрица, горски №1 Атанас Диманков: В Джерман конфискувахме УАЗ и джип, 6 каруци с дърва – на сметището, ромите ни бият, ходим на проверка с частни коли заради отцепките

Бракониери съсипват гората между Дупница и село Бистрица. За проблема алармира дупничанинът Любен Крумов – бивш дърворезбар в Рилския манастир и служител в ХФК (сега „Актавис”). Че масово се сече, потвърди директорът на Държавно горско стопанство „Дупница” Атанас Диманков, когото веднага след сигнала потърсихме за коментар. „Десетки дървета в местността Вангелова чешма над Дупница са надялкани и унищожени.

 

Финалистката от „Мис България 2014” Мариела Николова стана „Мис Вселена Петрич 2015”, обича да пише любовни стихове

Дъщерята на активиста на АБВ-Петрич Таня Йорданова – Мариела Николова, спечели конкурса „Мис Вселена Петрич 2015”. 18-годишната красавица беше една от финалистките на „Мис България 2014”. 13 момичета от южния град се бориха за престижната корона. Победителката печели и правото да представи Петрич на конкурса „Мис Вселена България”, който ще се проведе през октомври. Подгласничка на Мариела стана Доротея, трета се нареди Румяна, а четвърта Свилена.

 

Инсулт покоси дядото на шефа на гражданско сдружение Ангел Игнатов – Кольо Иванов, внукът му чака 45 мин линейка

Бившият полицай от РПУ-Радомир, Кольо Иванов получи инсулт вчера следобед и припадна на централа улица в града. По чудо човекът още е жив. Внукът му Ангел Игнатов, който е председател на гражданско сдружение, се обадил за помощ на телефон 112, откъдето му казали, че линейка ще дойде веднага.

 

Иван Попов от Говедарци е новият управител на ВиК „Чамкория-2006” в Самоков

Иван Попов е новият управител на ВиК „Чамкория-2006” ЕООД. Той спечели обявения с решение на ОбС-Самоков конкурс и наследи на поста инж. Лазар Щъркелов, който навърши пенсионна възраст. Попов е от с. Говедарци, завършил е Колежа по химия към ХТИ-София през 1976 г. със специалност „Технолог на органични и неорганични вещества и опазване на околната среда”.

 

6-има напират за шеф на Инспекцията по труда в Перник, сред тях бившата шефка на пазарите Лозка Василева и екссекретарят на Агенцията по метрологичен контрол Владимир Карамитев 

Шестима са кандидатите за шефското място в Дирекция „Инспекция по труда” – Перник. Това информираха от Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”. Мераклиите да поемат поста на ексшефа на инспекцията Георги Бонев, който по собствено желание подаде оставка и напусна, са Росен Веселинов Радославов, Симона Данаилова Зарева, Делка Георгиева Андонова от БСП, Лозка Бориславова Василева, Мария Стойкова Захариева и Владимир Георгиев Карамитев.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене